Les ADF de l'Alt Empordà lamenten que se'ls ha negat «molta feina» que haurien pogut assumir a l'incendi de Portbou

Simon diu que hi ha tasques logístiques o en zones de baix risc que podien fer

Un ADF treballant en un incendi

Un ADF treballant en un incendi / ADF

ACN

El president de la federació d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de l'Alt Empordà, Miquel Simon, ha lamentat aquest dilluns que se'ls ha negat "molta feina a fer" durant l'incendi de Portbou i Colera que ells mateixos haurien pogut assumir. En declaracions a RAC1, Simon ha explicat que hi havia tasques que podien fer en zones de no risc o risc baix així com tasques logístiques. "Teniem 11 o 12 vehicles repartits arreu del territori per fer una primera intervenció", ha dit tot subratllant que entenen que la seva funció no és "anar a la primera línia de foc".

Tanmateix, sí que ha reivindicat que les ADF tenen 3.000 voluntaris equipats amb vehicles lleugers i kits d'extinció a disposició i que són gent que coneix el territori i té una formació mínima. "I ens diuen que no ens necessiten", s'ha queixat. Per exemple, Simon ha afirmat que un cop hi havia un flanc de l'incendi pràcticament extingit podrien haver participat remullant guspires o informant la població afectada sobre la situació de confinament. 

Per la seva banda, el president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, Josep Maria Alcalà, ha reiterat a RAC1 les reivindicacions d'aquest col·lectiu per aturar la vaga actual. Alcalà ha denunciat que es troben en una situació de "laboralització encoberta en frau" i ha demanat diàleg per fer possible regularitzacions extraordinàries perquè siguin també personal funcionari. "Enfortiria el cos de bombers", ha apuntat.

@emporda_info 🚒 L'incendi de Portbou i Colera entra en fase de control 🔥 En total s'han cremat 573 hectàrees #IFPortbou ➡️ Llegeix tota la notícia a www.emporda.info ✍️🎥 Jordi Callol 📹🎞️ Bombers #prensaiberica #emporda #incendi #Portbou #Colera #foc #fire #bombers #fireman @Prensa Ibérica ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà