Les ADF denuncien que se'ls ha apartat de l'incendi forestal de Portbou

Des d'aquesta agrupació exposen que «s'han menyspreat els recursos disponibles que estan formats, coordinats i equipats»

Un ADF treballant en un incendi

Un ADF treballant en un incendi / ADF

Jordi Callol

Jordi Callol

Les Agrupacions de Defensa Forestal han publicat un comunicat denunciant que la direcció dels Bombers de la Generalitat «ha decidit no permetre treballar les ADF» a l'incendi que crema a Portbou des de la tarda del passat divendres 4 d'agost.

Ahir, tres vehicles d'aquesta agrupació van desplaçar-se fins a la zona del foc i aquest matí han explicat a les xarxes socials que «han marxat els tres últims voluntaris que hi col·laboraven» perquè «des de Bombers s'ha comunicat que no volien cap unitat de les compromeses» treballant en l'extinció de les flames.

En el comunicat emès per les ADF, han explicat que «tampoc s'han respectat els mínims establerts, com treballar a la cua de l'incendi o al punt d'emplaçament» i afegeixen que «s'han menyspreat els recursos disponibles que estan formats, coordinats i equipats per treballar en incendis forestals».

La Federació d'ADF de l'Alt Empordà i el Secretariat de Federacions i ADF's manifesten que «el país no es pot permetre que no s'utilitzin els recursos disponibles amb l'excusa que no se'n vol ser el responsable legal».