Sánchez decideix seguir al capdavant del govern central "amb més força"

El president espanyol demana una "reflexió col·lectiva" que "obri pas a joc net"

Pedro Sánchez, en la seva compareixença d'avui.

Pedro Sánchez, en la seva compareixença d'avui. / EFE

Agències

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que ha adoptat la decisió de continuar en el càrrec malgrat la "campanya de difamació" –ha assegurat- de què ha estat víctima juntament amb la seva dona des de fa 10 anys. Sánchez ha afirmat que si renunciés a la presidència donaria la raó als qui aposten per "degradar" la vida política, i ha assegurat que continuarà en el càrrec "amb més força". També ha demanat a la societat una "reflexió col·lectiva" per "obrir pas al joc net". "He decidit seguir, seguir amb més força si es pot al capdavant de la presidència d'Espanya. No és un punt i seguit sinó un punt i a part, assumeixo el compromís de treballar per la regeneració", ha sentenciat.

Sánchez ha fet pública la seva decisió en una declaració institucional sense preguntes i sense periodistes a la Moncloa. Ho ha fet després de traslladar-se a la Zarzuela per comunicar-li al Rei la decisió fruit de la "reflexió" que va iniciar dimecres passat.

Després, Sánchez també ha comunicat l'anunci a la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, al ministre de la Presidència, Félix Bolaños i al secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán. Sánchez posa punt final d'aquesta manera a cinc dies d'absolut silenci –també respecte als seus ministres- en què no ha assistit a cap acte, tampoc al comitè federal del PSOE que es va convertir en un clam perquè no dimitís.