Vilafant connectarà un dels seus pous d’aigua a la xarxa de Figueres

L'alcaldessa remarca la importància del projecte tenint en compte la situació de sequera

El ple de juliol de l'Ajuntament de Vilafant

El ple de juliol de l'Ajuntament de Vilafant / AJUNTAMENT DE VILAFANT

Emporda.info

El ple de Vilafant dóna compte de l’aprovació definitiva per a la connexió del Pou 1 de Vilafant amb la xarxa d’aigües de Figueres. Una connexió important que permetrà garantir l’aigua en aquest punt del municipi i també es podrà compartir aquest recurs garantint així l’abastament en cas de manca d’aigua. Aquest és un projecte que permetrà estar preparat per garantir aquest recurs als nostres veïns i veïnes, i també mantenir la qualitat de l'aigua dels pous de Vilafant. «Aquest és un projecte molt important, i més tenint en compte la situació de sequera que estem patint. Des de l’Ajuntament treballem per tenir una bona xarxa d’aigua, invertint anualment per tenir-la al dia i sempre pensant en el futur, per tenir unes instal·lacions d’aportació d’aigua modernes» ha explicat l’alcaldessa Montse De La Llave.

En aquesta mateixa sessió també s’ha aprovat l’acta de les operacions de la delimitació entre els termes municipals de Vilafant i Santa Llogaia Àlguema, aquesta és una actualització que passa pel ple després que l’alcaldessa Montse De La Llave i el regidor de relacions estratègiques Francesc Gaspar, es reunissin amb l’Ajuntament de Santa Llogaia a principis d’aquest mes. 

Aquesta primera sessió ordinària del mandat, ha estat marcada per temes relacionats amb l’economia i la hisenda. S’ha aprovat un expedient de modificació de crèdit de diferents partides per tal d’adaptar-les a la realitat comptable i fer front a l’augment de costos tant dels subministraments energètics com també l’augment del preu dels materials i la pujada dels interessos bancaris. Un exemple d’aquestes modificacions fa referència a l’enllumenat públic. «Amb aquestes modificacions de crèdit que aprovem, adaptem les partides pressupostades, a l’augment dels preus que estem vivint. Unes modificacions que fem amb previsió per tal d’assumir els costos de més que puguem tenir fins a final d’any per l’encariment de preus», ha explicat el regidor d’hisenda Víctor Grau. Un altre dels temes econòmics que s’ha tractat en aquest ple, ha estat el desequilibri en la prestació del servei d’abastament d’aigües que realitza FISERSA. Una diferència de cost de 24.897,04 € ocasionada per l’augment del preu de l’energia que ha encarit la prestació d’aquest servei. El regidor d’hisenda Víctor Grau durant la sessió també va donar compte al plenari de la mitjana de pagament a proveïdors del darrer trimestre. 

En aquesta sessió, també s’han aprovat els dies de festa local pel 2024 i que seran el 3 de maig i el 16 de setembre.