Veïns de Figueres: «No podem dormir, criden, es colen a la piscina... estem farts»

Els habitants dels edificis propers a plaça 8 de març lamenten l’incivisme d’un grup de joves que es reuneixen a la zona cada nit

La plaça 8 de març aquest darrer divendres a la tarda.

La plaça 8 de març aquest darrer divendres a la tarda. / Judith Barceló

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Les nits d’estiu no són agradables per molts dels veïns propers a la plaça 8 de març al barri del Poble de Nou de Figueres. «Cada estiu és el mateix, grups de gent molt jove s’acumula a la plaça al voltant de les vuit del vespre i no hi ha manera de dormir. Fan servir la paret que separa la nostra comunitat de frontó, amb els cops de pilota constants, i sovint salten la tanca per banyar-se a la nostra piscina en plena nit», explica un dels veïns dels dos edificis del costat de la plaça, amb una trentena d’habitatges cadascun que comparteixen una piscina comunitària que, des de fa temps, s’ha convertit en el premi final de les incíviques «aventures nocturnes» del grup que freqüenta la plaça 8 de març. «Són mainada molt jove, alguns potser de només 6 o 7 i fins als 15 o 16; volten per aquí sense que sembli que hi hagi cap mena de control per part dels seus pares», detalla el veí que, segons detalla, no ha trobat cap mena de solució en les seves trucades a la Guàrdia Urbana de Figueres.

«A vegades la Guàrdia Urbana arriba al cap d’una estona quan ja són fora o, altres cops, en diuen que no poden venir perquè tenen molta feina, que segur que és veritat...», detalla el veí del bloc a tocar de la plaça del 8 de març que espera alguna mena de reacció per part de l’Ajuntament de Figueres. «Això no és nou, fa estius que passa, però ja estem farts de no poder dormir».