Empreses externes comencen a netejar de deixalles els carrers de Figueres

El Departament de Salut ha acreditat la situació "d'insalubritat" i "perill sanitari" a la ciutat i l'Ajuntament ha pogut contractar la neteja extraordinària davant l'enquistament de la vaga

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Els carrers de Figueres començaran a recuperar la normalitat aquest dissabte al matí amb l'arribada d'un grup de treballadors i màquines de les empreses externes que ha contractat l'Ajuntament per netejar els carrers davant l'enquistament de la vaga. El Departament de Salut de la Generalitat, que divendres va enviar tècnics a analitzar els carrers de la ciutat, ha certificat la situació "d'insalubritat" i "perill sanitari". Això ha permès al govern municipal de Figueres, en paraules de l'alcaldessa Agnès Lladó, "prendre mesures extraordinàries per posar ordre". Mesures que es concreten en un decret "d'extraordinària necessitat per risc de salut pública" i la contractació de les empreses que aquest dissabte han començat a netejar els carrers.

Els treballadors que estan recollint les deixalles dels carrers les porten fins a l'abocador de Pedret i Marzà. Una operació que es fa amb el suport dels Mossos d'Esquadra per evitar la possible interferència de piquets dels vaguistes.

"És deure d'aquest Ajuntament i responsabilitat meva com a alcaldessa defensar els interessos dels figuerencs i els drets a la salut, a la higiene inaccessibilitat no poden continuar sent vulnerats", ha explicat Lladó en un vídeo a les xarxes socials municipals.

Empreses externes comencen a netejar els carrers de Figueres.

Empreses externes comencen a netejar els carrers de Figueres. / Ajuntament de Figueres.