Figueres decretarà l'estat d'emergència per "insalubritat"

L'Ajuntament ha denunciat CCOO i els nou signants de la convoctòria d'una vaga "il·legal, injusta i arbitrària. El decret permetrà contractar una empresa externa per netejar la ciutat

Persones caminant a Figueres al costat d'uns contenidors de deixalles desbordats.

Persones caminant a Figueres al costat d'uns contenidors de deixalles desbordats. / Ariadna Reche

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Les piles de deixalles que omplen els carrers de Figueres en plenes Fires han acabat amb la paciència dels responsables del govern municipal davant d'una vaga en el servei de recollida d'escombraries que, en paraules de l'alcaldessa Agnès Lladó, és "arbitrària, injusta i il·legal" i està "perjudicant els ciutadans de Figueres" i comprometent la "salubritat" a l'espai públic. Per això, i després de denunciar davant el Departament de Treball "l'incompliment" dels serveis mínims, l'Ajuntament de Figueres està preparant un decret d'emergència per "insalubritat" que els hi permetria contractar una empresa externa per "netejar de manera immediata" els carrers i les places de Figueres.

De manera paral·lela, l'Ajuntament de Figueres ha presentat al Jutjat Social una demanda contra el sindicat convocant de la vaga (CCOO) i les nou persones que van firmar la convocatòria de vaga. Així mateix, el consistori també ha presentat denúncies a la Guàrdia Urbana i als Mossos d'Esquadra pels presumptes sabotatges relacionats amb la vaga en mobiliari urbà.