La neu ha fet acte de presència aquest dilluns a les comarques gironines i cap a quarts de tres de la tarda han caigut flocs en diversos punts. Més enllà de les imatges que corren per xarxes socials, però, de moment, la precipitació no ha passat de ser anecdòtica perquè no ha agafat. A partir del migdia, també s'han vist flocs en poblacions poc habituals de l'Alt Empordà, com ara Cadaqués i Roses o altres llocs com Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. També s'ha vist nevar al Pla de l'Estany i a la Garrotxa.

Protecció Civil manté la previsió de nevades aquesta tarda i nit, que se circumscriuran a les comarques gironines. Entre els 200 i els 400 metres es poden acumular més de 2 centímetres de neu.

En previsió que el temps pugui empitjorar en les properes hores, i a partir de les sis de la tarda s'intensifiquin les nevades, ja hi ha municipis gironins que s'han començat a preparar. A Olot, per exemple, segons informa l'Ajuntament, s'ha activat en fase d'alerta el pla Neucat.

I a Sant Feliu de Guíxols, el consistori ha fet una reunió amb els diferents representants dels serveis municipals d'emergències davant les possibles nevades i també pel temporal de mar. L'Ajuntament ha decidit tancar l'accés a l'espigó de Garbí, a la zona del port i al tram de camí de ronda al seu pas per la ciutat.