Nevarà a partir d'aquest diumenge a l'Alt Empordà?

Està previst que a partir del migdia hi hagi un episodi d’onades de més de 2,5 metres amb notable mar de fons del nord a l’Empordà.

Previsió meteorològica per l'inici de la setmana.

Previsió meteorològica per l'inici de la setmana.

Redacció

Protecció Civil ha activat en alerta el pla Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de possibles nevades a partir de diumenge al vespre i fins dilluns tant a les comarques gironines de l'interior com de la costa. En concret, es preveu que a partir de les 19.00 hores comenci un episodi que pot arribar a cota zero en aquesta àrea.

No es preveu que la neu prengui terra fins a cota 400, on podrà arribar a acumular entre dos i cinc centímetres de gruix. De cara al dilluns, les precipitacions es preveuen amb la mateixa intensitat i es mantindran al litoral central entre la una de la matinada i la una del migdia. A partir de la tarda de dilluns, les nevades es desplaçaran a l'Alt i Baix Empordà.

D’altra banda, Protecció Civil també ha posat en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Està previst que a partir de diumenge al migdia hi hagi un episodi d’onades de més de 2,5 metres amb notable mar de fons del nord a l’Empordà.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès dos avisos de situació meteorològica de perill per vent i per fred. Diumenge es podran donar ratxes fortes de vent, que podran superar els 90 km/h, a les cotes altes del Pirineu i al Prepirineu oriental. També està prevista una forta baixada de la temperatura a tot el territori excepte a la façana litoral i al prelitoral durant la matinada de dilluns.