La castellonina Sílvia Osuna aconsegueix un projecte europeu de 2 milions d'euros

El Consell Europeu de Recerca li ha concedit aquest finançament en el marc de la convocatòria Consolidator Grant

Sílvia Osuna durant l’eWoman Figueres 2022.

Sílvia Osuna durant l’eWoman Figueres 2022. / IRENE ROÉ

Núria Noguera

Núria Noguera

Un projecte de recerca liderat per la professora Sílvia Osuna, investigadora ICREA a l'Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la Universitat de Girona (UdG), ha estat finançat amb 2 milions d'euros dins de la convocatòria Consolidator Grant (ERC-CoG) del Consell Europeu de Recerca.

Aquest, se suma a llarga llista de reconeixements i projectes aconseguits per la investigadora i el seu equip els últims anys. Entre ells un altre projecte europeu de 1,5 milions d'euros, també del Consell Europeu de Recerca, dins de la convocatòria Starting Grant centrat en la mateixa temàtica. D'aquesta manera es consolida la seva línia de recerca basada en el desenvolupament de nous protocols computacionals per al disseny de nous enzims d'interès industrial.

La proposta d’Osuna se centra en el desenvolupament d’estratègies computacionals ràpides, però a la vegada precises, per aconseguir el disseny rutinari de nous enzims altament eficients. Els punts innovadors del projecte es basen en la combinació de la química computacional, tècniques d’intel·ligència artificial, i geometria computacional per a capturar la complexitat de la catàlisi enzimàtica.

Consell Europeu de Recerca

A la present convocatòria es van presentar 2.222 propostes en tres àmbits de coneixement: Ciències físiques i enginyeria 937, ciències de la vida 609, i humanitats i ciències socials 676. Els projectes de recerca finançats pel Consell Europeu de Recerca tenen com a principal objectiu proporcionar al personal investigador les millors condicions i entorn per a fomentar la seva creativitat. L'excel·lència científica és l'únic criteri d'avaluació.

Els projectes Consolidator Grant emmarcats en el Consell Europeu de Recerca donen suport individual al personal investigador que pot demostrar la naturalesa innovadora, l'ambició i la viabilitat de la seva proposta científica, per a consolidar el seu propi equip o programa de recerca independent.