Eleccions 12-M

Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà busos gratuïts per portar-hi els assistents

Junts obrirà una pàgina web perquè s'inscrigui el públic per territoris i només l'acte de tancament serà a Barcelona

Carles Puigdemont farà mítings diaris a Argelers

Carles Puigdemont farà mítings diaris a Argelers / David Borrat (EFE)

ACN

Carles Puigdemont vol fer la campanya electoral del 12-M "sense pantalles" i per això farà cada dia un míting a Argelers, al Rosselló, on centralitzarà tots els seus actes i intervencions electorals. La intenció de Junts és que cada dia s'hi traslladin militants i simpatitzants de diferents comarques i vegueries, per als qui habitaran 5 o 6 autobusos de pujada i baixada que pagarà el partit. Aquest mateix divendres, a les 12 del migdia, s'obrirà la web d'inscripcions. Només l'acte final de campanya, el divendres 10 de maig, tindrà lloc a la ciutat de Barcelona i el candidat hi intervindrà telemàticament. Des de la candidatura estan calculant la petjada de carboni per a poder compensar-la amb donacions a projectes mediambientals.

Tots els mítings de campanya, excepte el central del dissabte 4 de maig, es faran al pavelló d'Argelers, on també s'hi duran a terme les rodes de premsa sectorials. Des de la candidatura de Junts+ han establert un calendari per dividir els dies de campanya per territoris, i traslladar aquests actes territorials a la Catalunya Nord. També l'inici de campanya i la nit electoral els seguiran des del municipi del Rosselló.

Des de la candidatura de Junts+ Puigdemont x Catalunya confien en l'assistència, d'acord amb els precedents dels dos actes públics celebrats a Elna. A més d'autocars pagats pel partit, habilitaran una "zona de lleure" al costat del pavelló d'Argelers per donar "bona acollida" als assistents, on hi haurà 'food trucks'.

La web d'inscripcions s'obrirà aquest mateix divendres a les 12 del migdia. Els assistents podran apuntar-se per territoris i hauran d'indicar si es desplacen amb autocars del partit o amb vehicle privat. Calculen que hi pujaran unes 60 persones per bus.

Sense concreció en els debats

Pel que fa als debats electorals, des de Junts+ no aclareixen qui hi participarà en cas que no pugui fer-ho Carles Puigdemont. El director de campanya, Albert Batet, va enviar una carta a TV3 i Catalunya Ràdio per a celebrar el dels mitjans públics a Perpinyà. Des del partit asseguren que encara no han obtingut resposta.