Sant Pere Pescador

Ajuntament i Pencaires proposen un Carnaval de Sant Pere participatiu i segur

El consistori ha ampliat la contractació de vigilants durant la nit i la colla que prepara l’arrossada ja ho té tot a punt per a diumenge

Preparació de l’arrosada en el parc del Riu.

Preparació de l’arrosada en el parc del Riu. / Marc Testart

Santi Coll

Santi Coll

Sant Pere Pescador prepara amb tota la il·lusió del món la festa de Carnaval. Com en anys anteriors, estarà dividida en dues parts diferenciades entre el dissabte 18 i el diumenge 19 de febrer. Tenen com a denominador comú «passar-ho bé i que la gent es despreocupi de tot, amb molta gresca i un bon plat d’arròs a taula», segons indiquen els membres de l’agrupació els Pencaires, responsables del popular dinar dominical.

El ball i concert de la tarda i nit de Carnaval del dissabte, està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere Pescador, amb l’actuació de la Masovera Barbuda i un DJ que allargarà l’animació nocturna fins ben entrada la matinada.

Per evitar que es repeteixin alguns incidents de la passada festa major, des de l’Ajuntament «hem duplicat la contractació de seguretat a la nit. Hi haurà quatre vigilants de seguretat que s’ocuparan del control d’accés a la festa perquè a dins del centre cívic hi hagi una bona nit de Carnaval. Els vigilants municipals estaran activats des de l’inici de la festa fins a les sis del matí per controlar i vigilar els voltants del centre cívic i evitar les botellades», explica la primera tinent d’alcalde Sònia Ortega. «Com tots els ajuntaments de la Badia, hem preparat una autorització d’accés per als menors de 16 anys per a la festa de la nit», afegeix Ortega, responsable de les àrees de Promoció Econòmica i Cultura.

L’Ajuntament ha publicat aquest document d’autorització d’accés per als menors de 16 anys a les seves xarxes per facilitar-ne la impressió per tal de presentar-lo a la festa bé en format paper o descarregant-lo en el mòbil.

La rua de la tarda de dissabte començarà a les quatre, des de l’aparcament de l’Escorxador, i la de la nit, a les onze, des del centre cívic. L’arrossada de diumenge tindrà a lloc a partir de dos quarts de dues, al Parc del Riu. Els Pencaires mantenen viva una tradició que s’allarga en el temps «i que ens ajuda a fer poble, treballant tots en colla per a preparar l’arrosada i compartir-la amb tothom qui vulgui venir. També farem una rifa i cremarem en Carnestoltes, com mana la tradició», afegeixen.