Consells per estalviar aigua en temps de sequera

Les reserves del pantà de Darnius-Boadella estan sota mínims

Estalviar aigua és essencial en temps de sequera.

Estalviar aigua és essencial en temps de sequera. / Pixabay

L'estat de sequera actual és preocupant. De fet, cal recordar que a l'Alt Empordà, hi ha diversos municipis amb restriccions d'aigua, i és que les reserves del pantà de Darnius-Boadella estan sota mínims. Per tot això, és important que entre tots intentem preservar aquest recurs vital. Aquests són els 5 consells essencials per estalviar aigua. 

1. Redueix el consum domèstic d'aigua

En les llars, la major part de l'aigua es consumeix a través dels inodors, les dutxes i els lavabos. Reduir el temps de dutxa i optar per inodors d'alta eficiència pot estalviar molts litres d'aigua al llarg del temps. Fins i tot petites accions com tancar l'aixeta mentre et raspalles o rentes els plats, poden marcar una diferència significativa.

2. Aprofita l'aigua de pluja

La recollida d'aigua de pluja, és una pràctica sostenible que pot proporcionar una font d'aigua gratuïta per a l'ús en el jardí o per netejar àrees exteriors. Considera la possibilitat d'instal·lar sistemes de recollida d'aigua de pluja en el teu jardí o terrassa.

3. Repara les fuites

Les petites fuites d'aigua, poden passar desapercebudes, però poden malgastar una gran quantitat d'aigua amb el temps. Comprova regularment les canonades i les connexions per a qualsevol indici de fuites i repara-les de manera immediata.

4. Utilitza aparells d'alta eficiència

La instal·lació d'inodors, rentadores i altres aparells eficients en l'ús d'aigua pot reduir significativament el consum d'aigua a casa teva. Aquests aparells estan dissenyats per a proporcionar un rendiment excel·lent amb menys aigua.

5. Coneix les restriccions locals d'aigua

És essencial conèixer i complir amb les restriccions locals d'ús de l'aigua. En temps de sequera, les autoritats poden imposar restriccions específiques com arrossegaments d'aigua i controls sobre l'ús d'aigua per a la irrigació. L'acatament d'aquestes normatives és crucial per a conservar aigua per a les necessitats més essencials.

MÉS NOTÍCIES A EMPORDA.INFO