El germà i l’amiga de Jenni Hermoso ratifiquen les pressions de Rubiales després del petó

També han comparegut a l’Audiència Nacional uns pèrits de la defensa per mirar de desmuntar l’acusació

El germà i l'amiga d'Hermoso arribant a declarar.

El germà i l'amiga d'Hermoso arribant a declarar. / DAVID CASTRO

Ángeles Vázquez/ Tono Calleja/ Cristina Gallardo

Rafael Hermoso, germà de Jenni Hermoso, i una amiga personal de la jugadora han ampliat davant el jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge més detalls sobre el que ella va manifestar ja a la fiscalia sobre la seva falta de consentiment per al petó a la boca que li va plantar l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, al terme del partit celebrat a Austràlia. Les seves declaracions han incidit en les pressions sofertes després de l’episodi pel qual l’exdirectiu està acusat de presumptes delictes d’agressió sexual i coaccions, segons han assenyalat fonts fiscals.

El germà i una amiga de la internacional havien sigut citats en persona davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 1 a partir de les 11.45 i les 12.15 hores. Els seus testimonis seran clau per determinar especialment el segon delicte, el relacionat amb la fustigació que diu haver patit la jugadora després de la final perquè digués que el petó que va rebre davant de les càmeres va ser consentit.

Poc després de les onze del matí, Rafael Hermoso ja era a les dependències de l’Audiència Nacional, tot i que no ha fet cap declaració als periodistes que l’esperaven a les portes de l’òrgan judicial i s’ha limitat a emplaçar-los a la sortida. No obstant, tampoc ha dit res a la premsa després de finalitzar la diligència.

Una mica abans el jutge havia citat els pèrits contractats per la defensa de Rubiales per mirar de neutralitzar les acusacions abocades en contra seu, els quals han ratificat el seu informe davant el jutge. Segons va publicar El Español, es tracta d’un expert a llegir els llavis, per la qual cosa la perícia se centrarà en l’anàlisi dels vídeos del petó i les celebracions posteriors al partit a Austràlia aportats a la causa per diversos mitjans de comunicació pel requeriment del jutge De Jorge.

Aquestes citacions se sumen a les del director de Màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera; el ja exdirector d’Integritat, Miguel García Caba (acomiadat divendres passat); la cap de premsa de la selecció femenina de futbol, Patricia Pérez, i la del director de la selecció masculina, Albert Luque. Tots ells estan cridats a comparèixer davant del jutge aquest dijous com a testimonis. Es tracta dels treballadors de la Federació que junt amb l’entrenador Jorge Vildaque no ha sigut citat a declarar, van sortir a col·lació durant la declaració de Rubiales el 15 de setembre com a presumptes implicats en les suposades pressions a la jugadora després del petó forçat.

Després de l’interrogatori, l’instructor ha acordat a instàncies de fiscalia que Rubiales no es pugui comunicar amb la jugadora durant la instrucció de la causa oberta, i li ha prohibit a més acostar-se a ella a menys de 200 metres.

Segons fonts fiscals, Rubiales ha negat davant el jutge que tinguessin lloc coaccions cap a la jugadora de l’absoluta i el seu entorn, així com que hi hagués falta de consentiment en el petó a la boca que li va clavar. L’expresident de la Federació ha contestat a les preguntes de totes les parts durant els prop de 45 minuts que ha durat la seva declaració com a investigat.

Quan acabin totes aquestes diligències, el més probable és que es cridi a declarar la mateixa Jenni Hermoso, una diligència per a la qual encara no s’ha fixat cap data. Fonts jurídiques assenyalen que després d’això el més probable és que la instrucció no tardi a tancar-se si ja es compta amb totes les diligències necessàries perquè el jutge De Jorge adopti una decisió sobre l’existència o no de delicte en la conducta de Rubiales.