Tecnologia i turisme

Aquestes són les platges més lletges de l'Alt Empordà segons la IA

Us convidem a endinsar-vos en aquesta aventura costanera i descobrir quines són les 5 platges que, segons la intel·ligència artificial, "no brillen per la seva bellesa"

La platja de Roses és una de les escollides per la IA.

La platja de Roses és una de les escollides per la IA. / Gerard Blanché

La tecnologia ha obert les portes a un món de possibilitats. Ja s'ha començat a aplicar a la medicina, a la ciència, a la ciberseguretat... I l'àmbit del turisme no és una excepció. Per això, avui ens hem volgut endinsar en un "viatge virtual" a través de les costes de l'Alt Empordà, on, com bé és sabut, hi ha infinitat de platges i cales. Però, totes són igual de boniques? Òbviament, no. És per aquest motiu que en aquesta ocasió hem volgut preguntar a la IA quines són les platges més lletges de la comarca.

Però, com pot una IA determinar la bellesa d'una platja, si no té sentiments humans?

Bona pregunta. Li hem preguntat a ella i això és el que ens ha respost: "Tot i que la tecnologia pot proporcionar-nos una gran quantitat de dades i informació sobre cada racó de la costa, cal recordar que l'avaluació de la bellesa és un concepte subjectiu, influït per algoritmes i paràmetres predeterminats". Així doncs, en aquest rànquing, no busquem una veritat absoluta, sinó més aviat una perspectiva singular basada en els criteris establerts pel sistema d'intel·ligència artificial. Dit tot això, us anem a descobrir quines són les 5 platges altempordaneses que, segons la IA, "no brillen per la seva bellesa". Aquest és el rànquing.

Platja de Grifeu de Llançà

En el primer lloc del rànquing trobem la Platja de Grifeu de Llançà. Per què? Doncs segons la IA perquè "és coneguda per la seva extensió i per la presència d'urbanitzacions i habitatges a prop de la costa. I les edificacions al voltant, la contaminació visual i la falta d'espais verds fan que aquesta platja perdi el seu encant natural". Hi estàs d'acord?

Platja Grifeu Llançà.

Platja Grifeu de Llançà. / DAVID ESTANY

Platja de Roses (zona urbana)

I en segona posició tenim la platja de Roses de la zona urbana. Què diu la IA en aquest cas? Doncs explica que "tot i que la localitat de Roses és famosa per les seves boniques cales i platges, la zona urbana de la platja de Roses no ofereix precisament una experiència estètica agradable. La presència de grans hotels, aparcaments massius i el trànsit constant de persones converteixen aquesta platja en un lloc menys atractiu per a aquells que busquen la tranquil·litat i la bellesa natural". Què n'opines?

Platja de Roses.

Platja de Roses. / Empordà

Platja de Empuriabrava

En tercera posició tenim Empuriabrava. La IA justifica així la seba resposta: "Empuriabrava pot ser coneguda com la "Venècia de l'Alt Empordà", però la seva platja no està a l'altura del seu prestigi. Els canals artificials, els vaixells ancorats i la presència constant de turistes fan que aquesta platja tingui una estètica poc encantadora, en comparació amb altres platges de la zona".

Platja d'Empuriabrava.

Platja d'Empuriabrava. / Aj. Castelló

Platja de Sant Pere Pescador

La platja de Sant Pere Pescador ocupa el quart lloc en aquest rànquing. Per què? Doncs perquè "encara que és popular entre els amants dels esports aquàtics, la seva estètica de sorra gruixuda i la presència de càmpingsadjacents la fan menys atractiva per a aquells que busquen un entorn costaner més pintoresc". O almenys això és el que diu la IA.

Platja de Sant Pere Pescador.

Platja de Sant Pere Pescador. / Marc Martí

Platja de Portbou

I tanca el rànquing la platja de Portbou. Una zona que, segons la IA, "destaca principalment per la seva ubicació enfront d'una zona industrial. A més, les vistes poc atractives dels edificis abandonats i la proximitat a la frontera francesa no ajuden a millorar la percepció estètica d'aquesta platja".

Portbou és una de les poblacions menys visitades, segons la IA.

Platja de Portbou. / EMPORDÀ

Aquesta és la classificació. Què t'ha semblat? Per gustos colors. I és que, un cop més, és important recordar que la bellesa és relativa i que cada visitant pot tenir una opinió diferent sobre aquestes destinacions costaneres. I el més important: la IA treballa amb algoritmes, no és humana.