14 de març de 2017
14.03.2017
40 Años
40 Años
Incendis

Del 15 de març al 15 d'octubre, prohibit fer foc al bosc

No es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització

14.03.2017 | 12:55

El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació de la Generalitat informa que, del dia 15 de març fins al 15 d´octubre, no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d´espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d´aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d´Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d´esbarjo ni d´altres relacionats amb l´apicultura. Dins de les àrees recreatives i d´acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s´utilitzin barbacoes d´obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l´inici d´un foc; llançar coets, focs d´artifici o d´altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquest 2017, des de l´1 de gener fins avui , hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectàrees forestals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema