L’amiga de la denunciant d’Alves assegura que el futbolista va estar «bavós» des del moment que les va conèixer

La noia i la cosina diuen en el judici que la víctima no volia denunciar inicialment perquè pensava que no la creurien

Alves durant el judici.

Alves durant el judici. / Jordi Borràs

Pol Solà

L’amiga de la denunciant de l’agressió sexual de Dani Alves en una discoteca de Barcelona ha assegurat aquest dilluns durant el judici a l'Audiència de Barcelona que des del moment que les va conèixer el futbolista tenia una actitud “bavosa”, i que immediatament després dels fets denunciats la víctima va dir que li havia fet mal en penetrar-la. També ha assegurat que inicialment la seva amiga no volia denunciar els fets perquè pensava que ningú la creuria, i que des d’aleshores no treballa, té ansietat i es mostra “obsessiva” les poques vegades que surt al carrer. La cosina de la denunciant ha declarat pràcticament el mateix. La víctima ha ratificat, a porta tancada, els fets denunciats, segons fonts presents a la declaració.

En una declaració d’una mitja hora, i amb algun plor, l’amiga ha testificat que l’actitud d’Alves des del primer moment va ser “bavosa” i que quan l’agressió sexual ja s’hauria produït, la denunciant li va dir immediatament que l’acusat li havia fet “mal” i que havia ejaculat a l’interior de la vagina.

Tant l’amiga com la cosina han explicat que quan van entrar a la discoteca, les tres es van quedar a la zona general, des d’on veien la zona VIP, i van anar almenys un cop al lavabo de la zona general. Al cap d’una estona van sortir dos o tres nois mexicans d’un grup de sis o set que eren en un reservat i les van convidar a la seva zona. Hi van anar, i al cap de poca estona un cambrer es va acostar a elles i els va dir que des d’una taula les convidaven a cava. Inicialment van rebutjar-ho, perquè feia poca estona que eren amb els mexicans, però el cambrer va insistir al cap d’una estona i finalment van anar a la taula que els convidava, que era la d’Alves. No sabien ni qui era aquell home, ni que era futbolista i menys encara famós, tot i que després ho van descobrir.

A la taula d’Alves es van trobar amb dues noies més. Quan van saludar un dels homes que havia dempeus, l’amiga ha dit que ja va notar una “actitud bavosa” a l’hora de fer-li els dos petons de salutació, i també en tocar-li l’esquena prop del cul. “No em va agradar l’actitud i me’n vaig anar a l’altre costat de la taula, però no li vaig dir res”, ha dit. La noia ha admès que va ser “egoista” i només va pensar en “sortir” ella de la zona d’influència d’Alves perquè no la toqués més, i no va dir res a les seves altres dues amigues.

Al cap d’una estona, la cosina de la víctima li va dir que Alves li havia tocat la vulva, cosa que va confirmar la seva opinió sobre Alves. De fet, la cosina ha confirmat aquest extrem i ha dit que se sentien “incòmodes” per aquests tocaments. No obstant, ha explicat que altres vegades s’havia sentit incòmoda en una discoteca i no va pensar mai que la nit pogués acabar amb una violació.

En un moment de la nit, el jugador va anar cap a una porta, que no sabia que era un lavabo, i es van quedar les tres noies amb l’amic d’Alves. La cosina ha explicat que la denunciant li deia que Alves li insistia per anar a un lloc que ella no sabia què era, però que no tenia ganes d’anar-hi i li donava allargues. Finalment, ella mateixa li va recomanar que anés allà a parlar amb ell, perquè pensava que era una sala per a fumar.

Al cap de poc hi va entrar la seva denunciant, i l’amic d’Alves va proposar a les altres dues noies d’entrar també, cosa a la qual elles van dir que no. Segons la cosina, Alves i la denunciant van estar un quart d’hora dins. Primer va sortir el futbolista i al cap d’un o dos minuts ho va fer la noia. “Vaig veure que tenia mala cara”, ha dit la cosina.

L’amiga havia baixat al lavabo de la zona general de la discoteca. Allà mateix va rebre un missatge de ‘whatsapp’ de la cosina de la víctima dient-li que la seva amiga volia marxar. Immediatament va saber “què havia passat”. Va trobar-se amb les altres dues noies al guarda-roba i l’amiga estava “desconsolada com mai”. “M’ha fet molt mal, m’ha fet molt mal, s’ha corregut dins”, deia insistentment la denunciant. Estava nerviosa i totes tres van estar plorant perquè no sabien com reaccionar en aquell moment. “Era com si ella no estigués allà, estava el seu cos com trepitjat”, ha afegit. La cosina ha explicat que la víctima estava “en bucle”.

La primera testimoni ha dit que la seva amiga volia marxar a casa, però ella, que és advocada, va insistir en denunciar els fets, i va aconseguir avisar la seguretat del local, que va activar els Mossos d’Esquadra. La noia deia que no la creurien, però ella la va convèncer per anar a l’Hospital Clínic.

Les conseqüències

Preguntades per les parts, totes dues han dit que Alves no semblava que estigués gaire perjudicat per l’alcohol i que no recorda haver vist la seva amiga fer-se petons amb el jugador o abraçar-lo. L’amiga tampoc recordava haver dit als mossos que van atendre la seva amiga a la discoteca que prèviament s’havien fet petons o que la denunciant havia admès que “sabia on anava i a què anava”.

La mateixa matinada, cap a les 5, l’amic del futbolista va escriure a la cosina de la víctima, li va donar la seva adreça i li va dir si li calia res. Ella va voler respondre amb “simpatia” per veure si l’amic del jugador es disculpava o li admetia alguna cosa i poc després va esborrar el contacte.

Als dies següents, la noia presumptament agredida seguia sense voler denunciar el cas a la policia, ni explicar-li a ningú, però l’amiga la va convèncer i la va acompanyar a comissaria.

Totes dues han explicat que des d’aleshores la denunciant està “molt malament”, amb ansietat, quan abans era alegre, ha perdut pes, no es refia de ningú, no treballa i quasi mai surt de casa. De fet, la noia viu amb la seva cosina i parla cada dia amb l’amiga, que l’obliguen a sortir de tant en tant, tot i que la víctima ho fa amb desconfiança i pensant tota l’estona de forma “obsessiva” que l’estan seguint o fotografiant. La víctima ha hagut d’anar a teràpia psicològica, i fins i tot al psiquiatra des del moment que es van publicar les imatges d’ella a través de mitjans de comunicació brasilers i les xarxes socials de la mare d’Alves. També pren pastilles per poder dormir i antidepressius. “Plorem dia sí i dia no”, ha dit la cosina.

La testimoni ha explicat que no ha preguntat gaire a la seva amiga com van passar els fets, però sí que va fer una foto del genoll de la víctima quan eren a l’hospital, on tenia una ferida a causa dels moviments bruscos que li hauria obligat a fer l’exjugador blaugrana.

La noia ha plorat en diversos moments de la seva declaració i ha hagut de parar alguns instants per agafar aire. També ha estat tensa en les respostes a la defensa d’Alves, que juntament amb la presidenta del tribunal li ha retret que no recordés molts dels detalls que li preguntava.

La defensa li ha preguntat si recordava que el porter de la discoteca els digués: “No sé perquè aneu amb aquesta gent, si ja sabeu com són”. Tampoc recordava haver dit a la seva amiga: “Tal com estan les coses, et creuran a tu”.

També han testificat els dos cambrers que van atendre el reservat d’Alves aquella nit. Tots dos han explicat que van servir una ampolla gran de cava a la taula del futbolista, que van fer anar les noies a la zona i que no van veure res estrany.

Un dels porters del local ha explicat que quan va veure les noies sortir tristes de la sala va voler saber què els havia passat, però la víctima no volia parlar gaire. Va activar el protocol contra les violències sexuals. Ell no sabia que Alves era a la sala, ha dit.

Prèviament, la declaració de la denunciant ha estat a porta tancada, però fonts presents a la vista han dit que la noia ha ratificat la seva versió dels fets.

El judici continuarà aquest dimarts a partir de les 3 de la tarda, i està prevista la declaració de fins a 22 testimonis.