Un dispositiu policial al bloc ocupat del carrer Ponent de Figueres ha permès tapiar i desocupar part de l'edifici

Pràcticament totes les persones que hi vivien l'han abandonat voluntàriament i s'han tapiat els accessos

Aquest és el segon control que es fa en aquest edifici en menys d'un mes de diferència

Inici del dispositiu policial contra les ocupacions al bloc abandonat del carrer Ponent.

Inici del dispositiu policial contra les ocupacions al bloc abandonat del carrer Ponent. / Guàrdia Urbana Figueres

Emporda.info

Un dispositiu coordinat amb Guàrdia Urbana, Serveis Socials i la Sareb ha permès desocupar part d'un bloc abandonat del carrer Ponent de Figueres. En concret, 16 de les 18 ocupes han abandonat el bloc voluntàriament i els altres dos hi continuen. Per evitar noves entrades, s'han tapiat els accessos i mentre els que queden no marxin, la Sareb s'ha compromès a posar-hi vigilància privada. Segons ha explicat l'Ajuntament, un cop l'abandonin està previst blindar completament l'edifici.

L'edifici, que va quedar a mig construir, fa deu anys que està abandonat i, tot i que es va tapiar, en els últims anys els problemes amb les ocupacions han tornat a aflorar. Tant és així que fins i tot els centres educatius de la zona van fer una carta conjunta demanant que s'hi actués.

Aquest és el segon control que es fa en aquest edifici en menys d'un mes de diferència. El primer es va fer el passat 19 d'octubre i va acabar amb 8 pisos registrats i 18 identificats, un dels quals va ser traslladat al Cos Nacional de Policia per requeriment pendent d'estrangeria, segons va informar la Guàrdia Urbana.

Totes les actuacions s'emmarquen en la voluntat de l'Ajuntament de combatre l'ocupació a la ciutat. "Tenim clars els punts problemàtics i edificis abandonats amb ocupacions que preocupen els veïns, avui hem entrat al bloc del carrer ponent, i treballarem de valent per procedir a la seva desocupació, malgrat els obstacles que ens posa la SAREB", va dir Jordi Masquef, alcalde de Figueres, a través d'X (Twitter) el 19 d'octubre.