Almenys 13 morts i quatre ferits en l'incendi de dues discoteques a Múrcia

Les flames s'han propagat ràpidament pel sostre dels locals Teatre i Fonda Milagros, a la zona d’Atalayas

Des de l’Ajuntament de Múrcia s’ha habilitat una zona al Palacio de los Deportes per a familiars i afectats

Bombers, treballant al lloc de l'incendi

Bombers, treballant al lloc de l'incendi / Marcial Guillén

Redacció

Almenys 13 persones han mort aquesta matinada de diumenge en l'incendi de dues discoteques de Múrica, la Teatre i Fonda Milagros, ubicades a la zona d’Atalayas. Una vegada extingides les flames, els Bombers i els serveis d'emergències han dut a terme tasques de recerca de víctimes i, per ara, el balanç de morts és provisional. També hi ha quatre ferits, tots per inhalació de fum, dues dones de 22 i 25 anys, i dos homes de 41 i 45. Ambulàncies medicalitzades i de transport de la Gerència d’Emergències i Urgències Sanitàries –061– els han atès, i han traslladat dos dels afectats a l’hospitalSe sospita que hi podria haver més morts.

El 112 va començar a rebre trucades que informaven de l'incendi cap a les 06.00 de la matinada. El subinspector de la Policia Nacional de Múrcia i portaveu del cos, Diego Seral, ha assenyalat que no és clar l'origen de les flames, que es va propagar per la part superior dels dos locals. Cal esperar que baixi la temperatura dels materials afectats pel foc, perquè la policia científica pugui entrar a realitzar-hi les inspeccions necessàries.

El subinspector ha explicat que, originalment, la Fonda i el Teatre eren el mateix local, que es va dividir en dos per muntar dues discoteques. També ha detallat que és al primer dels dos establiments on s'estan trobant els cadàvers.

Fonts pròximes al cas indiquen que possiblement el foc podria haver-se iniciat per un curtcircuit en un dels focus de la discoteca. Les mateixes fonts assenyalen que les flames s’han estès amb rapidesa, que el sostre ha col·lapsat, i que ha acabat esfondrant-se una hora després que els bombers estiguessin actuant. Les víctimes mortals es trobaven al pis superior i es van veure sorpresos per les flames i no van poder sortir. Els cossos estaven completament calcinats.

Des de l’Ajuntament de Múrcia s’ha habilitat una zona al Palacio de los Deportes per a familiars i afectats, on disposaran d’un espai amb suport psicològic i unitats especialitzades en casos d’emergència.

TEMES