La policia tailandesa demana la pena de mort per a Daniel Sancho per assassinat premeditat

Descarten la mort accidental i la presència de còmplices en l'assassinat d'Edwin Arrieta

Edwin Arrieta, a l'esquerra; i Daniel Sancho, a la dreta, en el moment de la seva detenció.

Edwin Arrieta, a l'esquerra; i Daniel Sancho, a la dreta, en el moment de la seva detenció. / EPC

Adrián Foncillas

Un assassinat premeditat, comès en solitari i pel qual la policia de Tailàndia demana la pena de mort. Són les conclusions de l'embullada roda de premsa de la policia tailandesa, amb nombrosa presència espanyola i traductors d'anglès millorables, celebrada aquest dimarts i que no ha resolt totes les qüestions del cas de Daniel Sancho, assassí confés del cirurgià plàstic.

Arrieta i Sancho.

Arrieta i Sancho.

Es desconeix encara la causa concreta de la mort d'Arrieta i els agents no han aclarit si ja s'ha realitzat l'autòpsia. Daniel Sancho el va apunyalar en el pit i la policia ha mostrat la seva samarreta foradada, però no ha pogut determinar si la víctima va morir per aquesta ferida o en colpejar-se el cap en el bany en la caiguda.

Segons la recerca policial, el fill de l'actor Rodolfo Sancho va dedicar les tres següents hores a esquarterar a Arrieta amb dos ganivets i una serra. El primer ganivet el va adquirir a la botiga Big C, com ja va avançar EL PERIÓDICO del mateix grup editorial que Empordà, que va tenir accés a la factura d'aquesta compra. L'endemà, a penes unes hores abans que recollir a Arrieta en el moll, va comprar el segon ganivet i la serra.

No hi ha dubtes sobre el motiu. Ho ha repetit Surachate Hakparn, un dels policies més mediàtics i poderosos del país, arribat en helicòpter a la comissaria de Koh Panghan i rebut amb l'homenatge d'una estrella del rock. Sancho va planejar l'assassinat per a acabar amb la relació davant la negativa d'Arrieta, ha insistit. Surachate, més conegut com 'Big Joke' ('Gran Broma', en anglès), ha descartat amb rotunditat la mort fortuïta que el xef havia repetit després de la seva detenció.