Rodolfo Sancho trenca el seu silenci després de la confessió del seu fill i demana "màxim respecte"

Rodolfo Sancho

Rodolfo Sancho / CUCO CUERVO

Redacció

De camí a Tailàndia per reunir-se amb el seu primogènit, l’actor espanyol Rodolfo Sancho ha demanat el «màxim respecte» per al seu fill Daniel Sancho, detingut a Tailàndia acusat de l’assassinat d’un home de nacionalitat colombiana.

En un comunicat remès a Europa Press, l’intèrpret i la seva família han reclamat als mitjans de comunicació que «s’abstinguin d’emetre qualsevol judici precipitat» sobre els esdeveniments.

Igualment, ha sol·licitat que no es publiquin «informacions que poguessin interferir en el desenvolupament de la Justícia i en el correcte procediment de la investigació, així com qualsevol acció diplomàtica que pogués estar en curs». Finalment, han pregat respecte «en aquests moments delicats i de màxima confusió».

Daniel Sancho està ara mateix acusat d’assassinar dimarts passat Edwin Arrieta Arteaga, cirurgià plàstic colombià de 44 anys, i de desmembrar el seu cos sense vida en un hotel de l’illa de Koh Phangan, al sud-est del país.

Dos dies després, dijous, el servei de recollida d’escombraries va trobar diverses restes humanes dins d’un sac de fertilitzant en una zona de l’illa. L’espanyol, de 29 anys, va ser detingut l’endemà i va acabar confessant el crim, d’acord amb el relat policial recollit pel ‘Bangkok Post’.

«Ostatge» en una «gàbia de vidre»

El jove xef va reconèixer aquest diumenge en declaracions a EFE que és culpable de l’assassinat d’Arrieta i va assegurar que ho va fer perquè se sentia el seu ostatge.

«En soc culpable, però jo era l’ostatge de l’Edwin. Em tenia com a ostatge. «Era una gàbia de vidre, però era una gàbia. Em va fer destruir la relació amb la meva nòvia, m’ha obligat a fer coses que mai hagués fet», va assegurar Sancho durant una conversa davant les seves advocades d’ofici tailandeses i diversos agents a la comissaria de policia de Koh Phangan, on es troba detingut.

Sancho, que passarà dilluns a disposició judicial a la veïna illa de Koh Samui, va dir que creia que el seu pare ja està camí de Tailàndia i que arribaria a Samui dilluns o dimarts.