El jutjat de Figueres acorda l'ingrés en un centre psiquiàtric del parricida de Vilafant

El detingut passarà a disposició judicial quan els metges indiquin que està en condicions de declarar

L'edifici del carrer Figueres de Vilafant.

L'edifici del carrer Figueres de Vilafant. / Eduard Martí

Marina López - ACN

El jutjat d'instrucció 3 de Figueres ha acordat l'ingrés en un centre psiquiàtric del parricida de Vilafant. Segons informa el TSJC, el detingut de 22 anys passarà a disposició judicial quan els metges indiquin que està en condicions de declarar.

El dictamen dels forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona apunten que el sospitós pateix una "possible anomalia psíquica" per psicosi que impedeix, en aquest moment, que pugui prestar declaració perquè té les capacitats cognitives i volitives afectades. Els fets van tenir lloc passada la mitjanit del 17 de juliol. El telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís que el noi havia matat el pare en un domicili del carrer Figueres de Vilafant.

La víctima, de 50 anys i que era imam de Roses, va rebre una ganivetada a la zona del coll. També tenia altres lesions a la part superior de l'espatlla.

Segons informa el TSJC, el jutjat d'instrucció 3 de Figueres ha rebut aquest dimecres el jove detingut per haver matat el seu pare en un pis del número 17 del carrer Figueres de Vilafant. Un primer informe dels forenses, avaluant l'estat psicofísic de l'arrestat, va dictaminar que no estava en condicions per poder fer cap diligència judicial, com una reconstrucció dels fets.

Un segon informe conclou que aquest dimecres continuava tenint les capacitats volitives i cognitives afectades per un possible trastorn psiquiàtric per psicosis. Per això, i atenent a la petició del fiscal Víctor Pillado, el jutjat ha acordat que ingressi en un centre psiquiàtric.

Segons recull la interlocutòria, tan bon punt els metges considerin que pot rebre l'alta, els Mossos d'Esquadra el tornaran a detenir per passar a disposició judicial i decidir aleshores les mesures cautelars.

El telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís a les 00.39 del 17 de juliol alertant que un jove hauria matat el seu pare. Quan la primera patrulla va arribar al lloc, va localitzar la víctima malferida al replà del segon pis de l'edifici. Els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida.

El sospitós s'havia tancat i atrinxerat al lavabo del pis, on finalment agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) el va detenir. Abans, però, va llançar pel balcó un tornavís i un ganivet, que tenia la fulla doblegada i que seria l'arma del crim.

En aquell moment, al pis també hi havia un germà de la víctima que ha declarat al jutjat que l'autor de l'atac, que s'hauria produït el llindar entre la cuina i el passadís del pis, era el sospitós.

Veïns de l'edifici van explicar que el jove, amb antecedents psiquiàtrics i que va estar ingressat fa pocs mesos, havia estat cridant tota la tarda i que no era el primer cop que estava alterat com a conseqüència del trastorn.