Els Bombers donen per controlat l'incendi de Portbou

S'han cremat un total de 111,2 hectàrees de l'Espai Natural Protegit del Massís de l'Albera

Jordi Callol

Jordi Callol

Amb un total de 111,2 hectàrees cremades de l'Espai Natural Protegit del Massís de l'Albera es dona per controlat l'incendi de Portbou. Un foc iniciat el passat diumenge 16 d'abril a les 9:30 h a Cervera de la Merenda i que va arribar a l'Alt Empordà al voltant de les 16:30 h deixant un miler d'hectàrees cremades a banda i banda de la frontera. Els Bombers s'han marcat l'objectiu d'extingir completament el foc entre demà i dimecres, per això hi haurà vuit dotacions, cinc de les quals d'aigua, treballant durant aquesta nit.

S'esperava poder enlairar els mitjans aeris la tarda d'aquest dilluns 17 d'abril, però la forta tramuntana que ha bufat al nord de la comarca ha impedit la seva actuació. Malgrat això s'ha pogut assolir l'objectiu marcat de «donar per controlat l'incendi abans de l'ocàs», tal com ha dit Jordi Monterde, sotsinspector dels Bombers, en la roda de premsa d'aquest migdia.

L'obertura de la carretera N-260 a Portbou al voltant de les 17:40 h i la retirada dels efectius de la Creu Roja passades les sis de la tarda ja feia preveure que era qüestió de temps que es donessin per controlades les flames.

En directo