L'incendi de Cervera ja ha cremat un miler d'hectàrees, prop d'un centenar a Portbou

L'antic teatre municipal del municipi acull una vintena de desallotjats

L'incendi de Cervera ja ha cremat un miler d'hectàrees, prop d'un centenar a Portbou

L'incendi de Cervera ja ha cremat un miler d'hectàrees, prop d'un centenar a Portbou / BOMBERS DE LA GENERALITAT

Jordi Callol

Jordi Callol

El foc iniciat aquest matí a la Cala de Perafita a Cervera de la Marenda ja ha cremat un miler d'hectàrees, un 96, 37 de les quals pertanyen al de l’Espai Natural Protegit del Massís de l’Albera, al terme municipal de Portbou, segons l'última actualització dels Agents Rurals.

Els flancs de l'incendi que crema a Portbou avancen «més lentament» i els Bombers de Generalitat asseguren que estan frenant «el foc a la zona del Pantà» del municipi. Actualment hi ha 43 dotacions terrestres que estan tancant el perímetre de les flames fent cremes controlades i tasques amb eines manuals.

A conseqüència de l'incendi, una vintena de persones han hagut de ser acullides a l'antic teatre situat al carrer Méndez Nuñez del poble altempordanés. En aquest sentit, s'ha activat la Creu Roja per si «cal avituallament i llits per als desallotjats».

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, la velocitat mitjana del vent a la zona de l'incendi és de 50 km/h amb ratxes de 90 km/h. El Meteocat espera que el vent afluixi, però preveu que demà es reforci arribant a ratxes de 100 km/h.

En directo