El foc de Cervera ha arribat a Portbou i ja ha cremat cremat 700 hectàrees

Els avions dels bombers s'han retirat pel vent i hi segueixen treballant amb 30 dotacions terrestres

El foc vist des de Portbou.

El foc vist des de Portbou. / Association Prevention et signalements de FDF

Jordi Callol

Jordi Callol

Els Bombers de la Generalitat informen que l'incendi iniciat a Cervera de la Marenda ja ha travessat la frontera i ja es troba en el terme municipal de Portbou, afectant el puig de la Farella. Aquest cos d'emergència hi està treballant amb 30 dotacions terrestres de les unitats GRAF i EPAF. De totes maneres, s'han retirat els dos avions catalans que ha retornat a base perquè «no poden volar per la força del vent». A Portbou i ja s'han cremat 40 hectàrees d'aquest terme municipal, segons els primers càlculs provisionals dels Agents Rural. A banda i banda de la frontera, el foc ja hauria cremat al voltant de 700 hectàrees.

L'Ajuntament de Portbou ha habilitat el centre cívic perquè les persones desallotjades dels masos del barri de la muntanya hi puguin anar, exposa Protecció Civil. Per la seva banda, l'Ajuntament de Colera ha fet públic un comunicat en el que demana «extremar les precaucions» i que «totes aquelles persones que es trobin a les zones forestals, amb especial incidència a Molinàs i Falcó, cal que marxin amb la màxima rapidesa possible de la zona».

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera N-260 està totalment tallada, en els dos sentits de la marxa, a l’alçada de Portbou, entre els quilòmetres 0 i 2.

La SNCF (Société Nationale des Chemins de Fer Français) ha informat a través d'un tweet que la circulació de trens està interrompuda des de Portbou fins a Perpinyà, la qual cosa deixa sense servei localitats com Argelers, Portvendres i Banyuls. L'operador ferroviari francès preveu recuperar la circulació el pròxim dimarts 18, per això està cercant mitjans de transport que puguin oferir aquest servei.

Actualment, l'incendi ja ha cremat unes 550 hectàrees, segons informa l'Association Prevention et Signalements de Feux de Forêt.

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INFOCAT i està fent seguiment des del CECAT de l’incendi forestal de Portbou.

En directo
El foc, des de Llançà.

El foc, des de Llançà. / Jesús Blanco

Vídeo del foc des de Llançà.

Jesús Blanco