Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 30 d’abril un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Porqueres (Pla de l’Estany), com a presumpte autor d’un delicte de furt. Pels mateixos fets també van denunciar penalment una dona de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Porqueres.

A mitjans del mes d’abril es va tenir coneixement, a través de les denúncies dels ajuntaments del Pla de l’Estany afectats, que s’havien furtat 31 tapes de clavegueram. Concretament, havien sostret 23 peces a Banyoles, sis a Fontcoberta i dues a Palol de Revardit, valorades en la seva totalitat en 1.427 euros.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les investigacions d’aquesta comissaria, els agents van saber que una parella havia venut, en diverses ocasions durant els mesos de febrer, març i abril, material d’alumini, llautó, ferralla i cablejat de coure en diversos establiments de gestió i recuperació de residus de les poblacions de Sant Julià de Ramis i de Sarrià de Ter (Gironès). Entre aquest material es trobaven les tapes d’embornal que constaven com a sostretes.

El passat divendres els mossos van detenir l’autor de les sostraccions, i van denunciar la seva parella pels mateixos fets. Els lladres, per obtenir un benefici econòmic, portaven a vendre aquestes tapes de ferro en aquests establiments especialitzats.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui citat.