Dos gossos ensinistrats especialment per a la detecció de substàncies estupefaents han intervingut, per primera vegada, en un operatiu de seguretat i contra l'incivisme a Figueres. Els agents de la Guàrdia Urbana han desplegat un operatiu en tres zones de Figueres, aquest divendres, 15 de març, a la nit, acompanyats dels dos animals i del seus guies canins.

S'han inspeccionat quatre establiments públics i s'han fet identificacions a una trentena de persones, a la Marca de l'Ham, a la plaça de l'Estació i als Jardins Enric Morera. El resultat ha estat la detenció d'una persona que constava en els arxius policials com a pendent d'una ordre judicial de recerca i captura. A més, vuit persones han estat denunciades per tinença de substàncies estupefaents i tres per consum d'alcohol a la via pública.

6

La Guàrdia Urbana fa el primer operatiu amb gossos detectors de droga a Figueres

Aquesta ha estat la primera vegada que els gossos detectors de drogues, acompanyats de guies canins, han participat en un operatiu policial com a prova pilot. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha manifestat l'interès per tornar a comptar amb aquest equip caní els pròxims mesos abans de la seva contractació definitiva.