La campanya "Fem Salut" del Consell Comarcal arriba a tots els instituts de l’Alt Empordà

L'eina principal amb la qual compta aquesta acció és una llibreta que s'entrega a tots els alumnes i que aglutina diferents temes i dubtes

L'eina principal amb la qual compta aquesta acció és una llibreta.

L'eina principal amb la qual compta aquesta acció és una llibreta. / CCAE

Emporda.info

L'institut de l'Escala ha donat el tret de sortida aquesta setmana a la campanya Fem Salut, impulsada per l'àrea de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Les dinàmiques es faran als alumnes de 3r d'ESO de tots els instituts de la comarca, i a banda de fer participar l'alumnat també donaran eines als tutors per continuar treballant a l'aula el concepte d'hàbits saludables. En total rebran aquesta llibreta uns 1.700 alumnes.

L'eina principal amb la qual compta aquesta acció és una llibreta que s'entrega a tots els alumnes i que aglutina diferents temes i dubtes resolts sobre salut física i mental, hàbits saludables, gestió emocional, sexualitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns de la conducta alimentària, nutrició, esports, primers auxilis, alcohol, drogues i altres substàncies, i les addiccions a les TIC. Es complementa amb un enllaç a la web empordajove.cat on s'amplia informació de cada apartat i es detallen serveis i recursos on accedir en cas necessari. Tot plegat, mitjançant uns vídeos explicatius i amb informació escrita complementària.

L'objectiu d'aquesta llibreta és que cada jove adquireixi la informació necessària per pren-dre les millors decisions per a la seva salut. També es vol empoderar als joves per tal que puguin fer un acompanyament a companys o companyes que es trobin en situacions de risc o vulnerabilitat. La consellera comarcal de joventut, Núria Escarpanter, ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa impulsada dels del Consell Comarcal: "És molt important que les administracions vetllem per apropar-los recursos que els ajudin a reconèixer els hàbits de vida saludables, sobretot en un moment on els joves reben molts ímputs de les xarxes socials i tenen fàcil accés a fonts d'informació a vegades poc fiables".

Segons el cap d'Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, quan un professional intenta explicar aquests consells a un jove, "moltes vegades no acaba de transmetre's, per això aquestes llibretes volen formar directament als joves, perquè es puguin ajudar entre ells", assegura.