Saps que menjar de pressa pot provocar-te diabetis tipus II o empitjorar el teu estat mental?

Et deixem uns consells per aconseguir menjar tranquil·lament i regular el teu cos i la teva ment

L'estómac és el segon cervell, cuida'l!

Menjar ràpidament té molts efectes nocius per a la teva salut

Menjar ràpidament té molts efectes nocius per a la teva salut / @NAKARIDORE

Cristina Clopés

Menjar molt de pressa és un mal hàbit que cada vegada s'està normalitzant més i això pot repercutir molt negativament en la nostra salut. Però això de menjar ràpid, no ens passa o no ens acostuma a passar amb tots els àpats. Dependrà del tipus d'aliment que consumim o del temps que tinguem per fer-ho. 

Normalment, quan pensem a menjar aliments 'brossa' 'fast food', tenim tendència a devorar-lo i això provoca, en determinades ocasions, que l'estómac es ressenti, tant per la rapidesa en la qual ens el mengem com per la qualitat dels productes que consumim. Tenir una dieta saludable és clau per evitar molts problemes de salut, tot i que, en moltes ocasions també mengem de pressa, però no per l'atracció, sinó per la falta de temps.

Les contraindicacions de menjar de pressa

  1.  Guanyarem pes molt ràpidament, tot i menjar saludablement
  2.  El colesterol ens augmentarà
  3.  Els nivells de sucre en sang pujaran

Menjar de pressa, fa que els nostres intestins hagin de treballar a marxa forçada i això provoca que el nostre metabolisme hagi d'aprendre a digerir més de pressa, però d'aquesta manera el nostre cos no absorbirà els nutrients com pertoca i això farà que la nostra salut digestiva se'n ressenti, fent-nos engreixar i fent un mal processament digestiu.

És important recordar que l'estómac és el segon cervell i si aquest, no funciona correctament, la nostra salut tampoc ho farà

L'estómac és l'òrgan que absorbeix i transmet les propietats dels aliments a tots els òrgans per tal que treballin de forma correcta. L'estómac i el cervell estan relacionats directament. A qui no li ha passat que ha tingut un mal dia o molt d'estrès i li ha començat a fer mal l'estómac?

Cuida el teu segon cervell

Cuida el teu segon cervell / @FREEPIC.DILLER

Cuida el teu estómac

Buscar l'equilibri emocional és un factor clau per aconseguir que el teu estómac treballi correctament i que el teu sistema digestiu funcioni com un rellotge, sense produir problemes de restrenyiment o digestions pesades, per exemple.

Introduir cereals integrals, fruits secs, ous o xocolata negra ens ajudarà a mantenir els nivells de serotonina corresponents. La serotonina és un neurotransmissor relacionat amb el control de les emocions i l'estat d'ànim, però també controla la sensació de sacietat i la temperatura corporal.

La serotonina es pot controlar i regular amb una bona alimentació. Introduir aliments rics en triptòfan, vitamines i Omega-3 com fruita, peix blau, verdura o ous, pot ajudar a regular els nostres nivells i així, trobar-nos molt millor digestivament i emocionalment. L'alimentació pot ajudar a regular els nostres dos cervells, cuidem-los!

Així doncs, menjar tranquil·lament, mantenir una dieta equilibrada i sana i, cuidar la nostra ment és clau per aconseguir un benestar general. Menjar de pressa, ens farà engreixar-nos més ràpidament, pujar els nostres nivells d'LDL (colesterol dolent) i pujar els nostres nivells de glucosa en sang, fent-nos possibles malalts de diabetis tipus II o fins i tot, podent arribar a patir malalties cardiovasculars.

Una persona amb diabetis

Una persona amb diabetis / PIXABAY

Els consells per menjar amb més tranquil·litat

  • Pren-te, mínim uns 20 minuts per menjar
  • Mastega bé el menjar i mira de no agafar aire, parlant o bevent aigua, per exemple
  • Evita beure aigua mentre dines per no saciar-te abans d'hora
  • Deixa els coberts sobre la taula quan hagis fet un mos, d'aquesta manera crearàs un hàbit inconscient on evitaràs menjar compulsivament
  • Elimina o redueix els aliments 'fast food'