Retiren unes galetes de xocolata per contenir burundanga

Les autoritats sanitàries troben escopolamina i traces d'atropina en el lot 51914913, amb data de caducitat 20/09/2023

Galetes de xocolata en un imatge d'arxiu.

Galetes de xocolata en un imatge d'arxiu. / PIXABAY

EFE

Les autoritats sanitàries espanyoles estan verificant la retirada del mercat d'un lot de galetes amb trossets de xocolata sense gluten de la marca Gerblé per presència d'escopolamina (conegut com a droga del burundanga) i traces del medicament atropina que han estat distribuïdes per tot el país.

En concret, es tracta del lot 51914913, procedent de França, amb data de caducitat 20/09/2023, en envàs de cartó de 150 grams i venut a temperatura ambient, segons l'alerta de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan).

Consum retira un lot de galetes amb trossets de xocolata sense gluten de Gerblé per contenir atropina i escopolamina.

Consum retira un lot de galetes amb trossets de xocolata sense gluten de Gerblé per contenir atropina i escopolamina.

Catalunya ha estat la primera autonomia a avisar al Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) de la contaminació d'aquestes galetes amb restes de la coneguda droga i del medicament.

Les autoritats recomanen a les persones que tinguin en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los.

La mateixa empresa ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a disposició de la població aliments no segurs.