Seguretat ciutadana

L'alcalde de Figueres anuncia un reforç policial a Vilatenim contra l'onada de robatoris

L'Ajuntament, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han explicat als veïns les mesures adoptades i les detencions fetes

Alerta veïnal a Vilatenim per una onada de robatoris: "Tenim por, volem mesures urgents"

Un moment de la trobada celebrada a Vilatenim, aquest dimarts al vespre

Un moment de la trobada celebrada a Vilatenim, aquest dimarts al vespre / Ajuntament

Santi Coll

Santi Coll

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest dimarts al vespre amb els veïns de Vilatenim i els barris del seu entorn per explicar-los les mesures preses davant l'onada de robatoris que ha rebut aquesta zona de la ciutat. A la trobada també hi han estat presents els caps de la Guàrdia Urbana i de l'ABP dels Mossos d'Esquadra, amb la presència testimonial de l'alcaldessa de barri, Mireia Sala. La trobada ha estat multitudinària a l'edifici del Consell Municipal de Vilatenim, situat a l'antic ajuntament.

Masquef i els caps policials han anunciat que ja s'havien produït detencions, alguna de les quals derivarà en un judici ràpid. En dos dels assalts, els afectats havien pogut disposar d'imatges de càmeres de seguretat que mostraven els autors dels fets. "Reforçarem la presència policial i demanem la col·laboració ciutadana", ha dit l'alcalde després de la reunió. Des del Govern admeten que, arran de l'alerta veïnal per l'increment delictiu, segons va informar l'EMPORDÀ dilluns passat, "hem volgut mantenir una reunió per donar explicacions sobre els fets i d'alguns dels detinguts relacionats amb els robatoris, planificar futures accions policials i reforçar la col·laboració ciutadana".

Els veïns han rebut consells de millora de la seguretat de les seves propietats per part dels responsables municipals. Els assistents han posat de manifest que la preocupació s'estén a la resta d'urbanitzacions compreses entre Vilatenim i la marca de l'Ham, entre elles les Moragues.