Tribun@

Planificar centres escolars, assignatura pendent a Figueres

«El cas del col·legi Carme Guasch i Darné dona per cridar, de nou, 'edils planteu figueres... i deixeu-vos de romanços'»

L'escola Carme Guasach de Figueres malviu en barracons des de fa anys.

L'escola Carme Guasach de Figueres malviu en barracons des de fa anys. / Maria Vivas

Santi Coll

Santi Coll

La història educativa de Figueres és molt intensa. Només cal recordar que l’Institut Ramon Muntaner és el centre d’educació secundària més antic de l’Estat espanyol. Tanmateix, si parlem d’edificis, projectes i fets difícils de classificar, no ens en podem estar de recordar que la construcció de l’escola Maria Àngels Anglada al carrer Nou, amb una sola línia, no va cobrir les necessitats reals d’aquell sector de la ciutat. Tampoc que la tramitació i gestió de l’edifici de l’Escola d’Hostaleria mai ha estat prou clara i que l’escola Josep Pous i Pagès ha tingut sort de l’esforç dels seus mestres per a sobreviure en una realitat difícil.

«Que s'acabarà fent, no en tinc cap dubte. Que es construirà en un altre lloc i no pas on és ara, sembla ser l'opció més realista. De figueres se'n poden plantar per tot arreu, fins i tot en els campanars en neixen!»

Sense deixar de banda la polèmica cessió de terrenys públics per a l’escola privada del Montessori o l’excessiu silenci figuerenc per les repercussions de l’obertura de l’institut de Peralada i la nova escola de Vilamalla, legítimament tramitats pels seus ajuntaments. Del tema Infermeria i la UdG en parlarem un altre dia. El cas del col·legi Carme Guasch i Darné ja són figues d'un altre paner, dona per cridar, de nou, "edils planteu figueres... i deixeu-vos de romanços". Que s'acabarà fent, no en tinc cap dubte. Que es construirà en un altre lloc i no pas on és ara, sembla ser l'opció més realista. De figueres se'n poden plantar per tot arreu, fins i tot en els campanars en neixen!