Opinió

Menys cotxes als carrers: una Figueres millor

Una aposta valenta perquè les persones guanyin espai als cotxes que, d’entrada, sol despertar recels entre veïns i botiguers. Però que a la llarga resulta exitosa

El centre de Figueres.

El centre de Figueres. / SANTI COLL

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Les llargues cues del dimecres d'abans del Pont de la Puríssima a la Jonquera no eren només per anar a Le Barcarès. I això que, des de fa un grapat d’anys, la desbordant il·luminació del Mercat de Nadal d’aquest poble rossellonès s’ha convertit en un autèntic imant de visitants d’aquest costat de la frontera. Aquest pont, però, els cotxes sortits de Barcelona, Vic, Girona o Figueres no anaven tots a Le Barcarès. Alguns sí. Altres feien cap a les estacions d’esquí i altres, molts d’altres, es dirigien a Perpinyà, Carcassona, Narbona, Montpeller, Tolosa de Llenguadoc... L’especial ambient amb què es viuen les festes de Nadal, a cop de vi calent i tartiflette, a la Catalunya del Nord i Occitània és un bon reclam per anar a passejar per carrers i places de l’altre costat de l’Albera. A Tolosa de Llenguadoc – Toulouse, en la seva denominació francesa– aquests dies no calia parar gaire l’orella per sentir parlar bastant castellà i molt català. A la plaça del Capitoli, pels voltants de la Garona, visitant la Basílica de Saint-Sernin i el convent dels Jacobins o voltant per les botigues dels carrers del centre... Visites que es poden fer totes a peu. Esquivant unes quantes bicicletes. Però gairebé cap cotxe.

Amb mig milió d’habitants, Toulouse ha aconseguit ser una ciutat amable per als seus visitants. Amb pocs cotxes al centre. I menys que n’hi haurà quan, d’aquí a pocs mesos, estigui acabat el procés de peatonalització del carrer de davant del museu dels Agustins o del que mena fins a la catedral de Saint-Etienne. Una aposta valenta perquè les persones guanyin espai als cotxes que, d’entrada, sol despertar recels entre veïns i botiguers. Però que a la llarga resulta exitosa. I, davant dels recels, no hi ha res millor per a un govern municipal amb àmplia majoria que fer-ho a principi de mandat. I així poder imaginar una Figueres sense cotxes a la Rambla, sense cotxes a la Pujada del Castell, sense cotxes al carrer Monturiol... No cal esperar la imposició d’una llei de baixes emissions per ser atrevits i imaginar una Figueres millor.