L'Ajuntament de Figueres negocia la compra o lloguer de solars per a crear tres aparcaments dissuasius

Estan situats en llocs estratègics molt concorreguts, com són la plaça El·líptica, la ronda Sud a tocar la Rambla Nova i l’avinguda de Perpinyà

L’Ajuntament vol aprofitar aquest solar de la plaça El·líptica com a aparcament públic. | SANTI COLL

L’Ajuntament vol aprofitar aquest solar de la plaça El·líptica com a aparcament públic. | SANTI COLL / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

Millorar la mobilitat de la ciutat i adaptar-la als objectius europeus de sostenibilitat és un dels grans objectius del Govern de Figueres per a aquest mandat. «Un objectiu que només podrem resoldre si reduïm el trànsit en el centre de la ciutat i fomentem la presència d’aparcaments públics en zones pròximes accessibles i ben comunicades», explica l’alcalde Jordi Masquef.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha iniciat negociacions amb diversos propietaris privats i l’Incasòl per al lloguer o compra de finques que estan situades en punts estratègics situats a tocar de grans eixos viaris, com són la carretera de Llançà (N-260), la ronda Sud i l’antic tram urbà de la carretera N-IIa. Com ja va avançar l’EMPORDÀ setmanes enrere, la primera negociació oberta pel Govern local va ser amb el patronat de la fundació de l’Asil Vilallonga per a ampliar l’aparcament de l’antic camp de futbol del carrer el Far per a poder obrir-lo a l’avinguda Vilallonga i, al mateix temps, crear un espai destinat a les autocaravanes turístiques. Jordi Masquef assegura que l’acord amb l’Asil «està molt avançat i arribarà a bon port, la qual cosa beneficiarà les dues parts i millorarà la visibilitat i accessibilitat d’aquest aparcament».

La feina municipal té, a hores d’ara, tres altres fronts oberts. El primer d’ells és la negociació amb l’Incasòl, organisme que depèn de la Generalitat, per a l’adquisició del solar que hi ha a tocar el pont de la ronda Sud, on hi havia hagut el pas a nivell i que va quedar partit quan es va crear el nou vial. «Tots dos terrenys estan situats a tocar la via, molt a prop de la Rambla Nova i el CAP del carrer Nou; ja hem parlat amb l’Incasòl i la predisposició és total per a arribar a un acord de compra».

El solar propiuetat de l'Incasòl situat a la ronda Sud.

El solar propietat de l'Incasòl situat a la ronda Sud. / Santi Coll

Un segon projecte està vinculat amb el solar privat que hi ha a la plaça El·líptica, just entre la benzinera de Petrem i els carrers de les Hortes i Vilabertran. «Aquest aparcament ens ajudarà molt a reforçar el del costat de la Riera, que té un alt nivell d’ocupació i és molt agraït per la seva proximitat a la plaça Josep Tarradellas».

El tercer solar desitjat pel Consistori està situat a l’avinguda Perpinyà, just a la cruïlla amb el carrer Portlligat. Es tracta d’una finca que està a la venda i que té una afectació urbanística derivada del traçat de la futura ronda Nord que ha d’enllaçar amb l’avinguda Salvador Dalí. «En tots tres casos, com també passa amb el del carrer el Far, estem treballant amb punts estratègics que poden permetre als usuaris ser al centre de la ciutat caminant amb pocs minuts o fent servei el transport públic», conclou l’alcalde.