Opinió

Un nou any de renúncies

«El govern està immers en un cercle viciós de renúncies i incompliments constants que afecta la vida dels veïns i veïnes. I sembla que 2024 serà, de nou, així»

Ple d'aprovació del pressupost de l'Escala pel 2024.

Ple d'aprovació del pressupost de l'Escala pel 2024. / Ajuntament de l'Escala

Etna Estrems

Etna Estrems

El pressupost és el document més important d’un ajuntament. On podem veure les prioritats dels governs.

Aquest dilluns, el govern de l’Escala ha aprovat el pressupost pel 2024. Un pressupost que, recordem, ve precedit d’una pujada de taxes i impostos generalitzada que hauria de servir, com a mínim, per finançar projectes estratègics que tanta falta li fan a l’Escala des de fa temps.

Però ens hem trobat un pressupost que no contempla cap projecte dels que l’Escala necessita i que, a més, desisteix dels projectes que tan crucials es consideraven, des de l’equip de govern, l’any passat.

Aquest any, el PSC continua ignorant els nostres nens i nenes. Passant de nou per alt les necessitats d’inversió a l’escola Empúries, que necessita un pla global de manteniment, i Ballmanetes, que queda petita des de fa anys i que no es pot ampliar per negligència absoluta del govern municipal.

«Trobem un pressupost que no comtempla cap projecte dels que l'Escala necessita»

Tampoc preveu invertir ni un euro en aparcament. Desisteix dels projectes a la plaça Catalunya i a Riells. Això sí, preveu enderrocar la rectoria i construir un habitatge nou, just on ara tenim aparcament, perdent places en ple nucli antic. Tampoc s’han plantejat recuperar la gestió de la zona blava, podent així incidir en temes com els 20 minuts gratuïts a tot el poble.

El PSC no preveu tampoc cap partida per transport urbà, ni pel projecte dels camins escolars segurs, ni per implementar solucions d’energia neta i desconnectada de la xarxa, ni per arreglar carrers estratègics com Gràcia o avinguda Montgó en el seu últim tram, ni per recuperar els pressupostos participatius, ni per habitatge assequible, ni per iniciar el projecte d’un nou pavelló o de la tan anunciada sala auditori. El PSC no preveu inversió per a res del que va prometre en campanya ni, tan sols, per aquelles coses que per a ells eren irrenunciables com Can Maset o la rehabilitació de Can Vilanera.

El govern està immers en un cercle viciós de renúncies i incompliments constants que afecta la vida dels veïns i veïnes. I sembla que 2024 serà, de nou, així.