L’Observatori

Mobile World Congress

«A Figueres ens falta indústria, i les indústries tecnològiques són un sector que ens interessa i molt».

Manel Rodríguez

Manel Rodríguez

Torna la principal fira que es fa a Barcelona, el saló del Mobile. Un esdeveniment que situa la ciutat barcelonina com el centre del món tecnològic durant una setmana. Una gran fira, que enguany recuperarà la normalitat perduda per efectes de la covid, que fins i tot va fer trontollar la continuïtat d’aquest esdeveniment.

La ciutat s’omplirà amb milers de visitants, les patums del sector tecnològic es trobaran a Barcelona, i les grans multinacionals del sector estaran totes presents en aquest magne esdeveniment. Al mateix temps, tots aquells empordanesos i figuerencs que treballen en el món tecnològic, passaran pel saló, algunes empreses hi exposaran, i sens dubte es faran bons negocis. Figures mundials del sector faran conferències, hi haurà molts actes paral·lels, els restaurants i hotels faran l’agost, i la ciutat bullirà amb visitants de qualitat.

A Figueres ens falta indústria, i les indústries tecnològiques són un sector que ens interessa i molt. Fa temps que escric sobre la necessitat de fer un Parc Tecnològic, sobre l’oportunitat –disposant del MWC tan a prop– de convertir-nos en una ciutat tecnològica, en una extensió de l’exitós @22, i de potenciar aquest sector a la nostra ciutat, i a l’Empordà en general. Disposem de grans professionals, i empreses que estan treballant molt bé, cal, doncs, aprofitar i incidir en el creixement d’aquest sector econòmic.

En aquest any, en què la intel·ligència artificial (IA) s’està convertint en protagonista amb el famós Chat gpt, primera eina de IA que està obtenint l’atenció de tothom, i que tan sols és la punta de l’iceberg que s’acosta, apostar per potenciar i portar indústries tecnològiques a la nostra ciutat, és apostar pel futur.

Per descomptat, que alguns visitants del MWC arribaran a Figueres, majoritàriament a veure el Museu Dalí, i en excursió organitzada, però realment el que hauríem de treballar és la captació d’empreses del sector que busquin instal·lar-se a 50 minuts de Barcelona en AVE, el que ens permet dir, que som una extensió de la capital catalana, i un lloc immillorable per invertir en indústries netes, que seran molt benvingudes.

El MWC és, sens dubte, una màquina de generar beneficis, a Barcelona deixarà més de 350 M€ i, pel que fa a la imatge mundial, el valor és incalculable, i tot això molt a prop de casa nostra, aprofitem-ho!