Educació

L’escola de Vilabertran transforma el rentador amb nous usos socials i culturals

El projecte Passeig entre asteroides s’exposarà en aquest espai emblemàtic

Es tracta d’un treball relacionat amb els valors de l’obra El Petit Príncep

Els alumnes presenten els treballs del projecte Passeig entre asteroides.

Els alumnes presenten els treballs del projecte Passeig entre asteroides. / Empordà

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

En plena sequera, el rentador de Vilabertran ha quedat en desús per manca d’aigua i, des de l’escola Torre d’en Reig i amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha plantejat donar-li un nou servei. «En primer lloc, s’ha fet un estudi del rentador i s’ha realitzat una entrevista a una de les últimes dones que hi va rentar, la senyora Balbina» explica una de les mestres encarregades del projecte, Glòria Andreu.

Aquest curs, l’escola Torre d’en Reig de Vilabertran duu a terme el projecte interdisciplinari Passeig entre asteroides, basat en el treball dels valors a través de l’estudi del llibre d’El Petit príncep, de l’autor Antoine de Saint-Exupéry. Cada aula ha treballat un personatge del llibre, amb el valor que el representa i s’ha relacionat amb una fotografia de l’artista Carme Huerta. Del resultat d’aquesta reflexió, n’ha sorgit la creació d’un text per part de cada grup i cada classe.

Exposició

L’objectiu final és fer una exposició dels treballs realitzats per l’alumnat, oberta al públic, a l’espai emblemàtic del poble: el rentador. La disposició de les obres està emmarcada en un asteroide de filferro inspirat en l’obra Núvol i cadira, del reconegut artista Antoni Tàpies recordant així el centenari del seu naixement.

L’exposició es presentarà el mes de maig coincidint, dins l’espai del rentador de Vilabertran, amb la intenció de donar-li un nou ús cultural i social. L’acte comptarà amb l’assistència d’un representant de l’Ajuntament i la fotògrafa Carme Huerta que ha col·laborat amb l’escola fent unes fotos que van relacionades amb el projecte i el poble i que també han servit com a inspiració per als alumnes.