El món fantàstic del grup castelloní El Pot Petit arribarà a les pantalles del SX3

«A somiar no ens guanya ningú, però sí que ens havíem visualitzat formant part del Super3, tot i que sabíem que era difícil», explica Helena Bagué

«El Món del Pot Petit» serà una sèrie de deu capítols, d’entre vuit i deu minuts cadascun

El Pot Petit durant el seu espectacle a l'Acústica 2023 de Figueres.

El Pot Petit durant el seu espectacle a l'Acústica 2023 de Figueres. / Jordi Callol

Jordi Callol

Jordi Callol

El lleó vergonyós, el gall Ot, l’Aura la dinosaure i el Drac Rac, entre altres, saltaran ben aviat a les pantalles de totes les cases de la mà d’en Pau i la Jana. Aquests personatges fa temps que són presents en el dia a dia de moltes famílies gràcies a les cançons del Pot Petit, però ara formaran part de l’imaginari de l’SX3 gràcies a la incorporació d’El Món del Pot Petit a la seva programació.

Tot i que el canal infantil ho va anunciar el 10 d’octubre passat, aquesta emissió no serà immediata, ja que «estem en la fase de producció, acabant els guions i rodarem durant el mes de gener», exposa Helena Bagué, cantant, actriu i mestra que dona vida a la Jana. De fet, s’espera que s’emeti «durant l’any que ve, abans d’acabar el curs, tot i que encara no es poden dir dates, perquè TV3 no les ha confirmat».

El Món del Pot Petit serà una sèrie de deu capítols, d’entre vuit i deu minuts cadascun. A cada episodi, el Pot Petit llançarà tres daus que serviran de pistes per l’aventura que viuran en Pau i la Jana dins del mateix Pot. Bagué explica que «seguirà el format dels nostres videoclips amb animacions i il·lustracions de fons», però en aquesta ocasió els diferents animalons no seran personatges animats, «sinó que seran una mena de muppets, uns titelles especials que hem fet per televisió i que interactuaran amb nosaltres». A més, les cançons d’aquest grup de música hi seran presents, però «sonaran d’una manera diferent de com fan habitualment» perquè s’adaptaran per a l’ocasió.

Però El Pot Petit no són només la Jana, en Pau i els seus amics, sinó que també hi ha la Melmelada Band. La cantant i actriu exposa que «no es descarta que apareguin en algun dels capítols, així com algun altre personatge que encara no es pot revelar».

Dels escenaris a la televisió

Durant els últims anys, El Pot Petit ha anat més enllà de la música creant contingut audiovisual, contes, titelles, i aviat arribaran a la televisió. La cantant afirma que és «molt enriquidor poder explorar diferents camps més enllà dels espectacles» i assegura que «estem molt ben acompanyats de la productora DDM Visual i de la direcció de l’SX3».

Un somni fet realitat

En anunciar-se l’emissió d’El Món del Pot Petit, aquest grup de música familiar va penjar una fotografia de fa més de deu anys davant el rètol de TV3 després d’haver actuat al barri de TV3 de Sant Joan Despí, quelcom premonitori del que passaria uns anys més tard. «A somiar no ens guanya ningú, però sí que ens havíem visualitzat formant part del Super3, tot i que sabíem que era difícil», diu Helena Bagué.

Moltes generacions han crescut amb el Club Super3 i les seves diferents etapes i «pensar que nosaltres en formarem part i que alguns infants puguin recordar que vam pertànyer a la seva infància, quan tinguin la nostra edat ens fa molta il·lusió».

[object Object]

Televisió de Catalunya va estrenar el 10 d’octubre del 2022 l’SX3, el nou Club Super3, i en poc més d’un any s’ha convertit en «referent de l’entreteniment infantil en català», segons la cadena. Actualment, és el canal infantil més vist a Catalunya i és líder en la franja dels 4 als 12 anys. Coincidint amb aquest primer aniversari es va presentar la programació de la nova temporada en la qual destaca «El món del Pot Petit», «Cute», «Tik Tak Factory» o «Fuet», entre d’altres.