3Cat llançarà el videojoc de 'Crims' el febrer de 2024

El joc, basat en el programa de Carles Porta, sortirà coincidint amb l'estrena d'una nova temporada

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, amb la directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà, a la presentació de la nova estratègia de la CCMA.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, amb la directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà, a la presentació de la nova estratègia de la CCMA. / JORDI PUJOLAR

Albert Hernández - ACN

'Crims. Casos oberts', aquest és el nom del videojoc creat pel 3Cat i el llançarà al mercat el febrer de 2024, coincidint amb l'emissió de l'inici de la cinquena temporada de la sèrie televisiva presentada per Carles Porta. Tindrà diversos casos per resoldre i seran de ficció, "més aviat reptes intel·lectuals", ha apuntat el responsable d'Arts Digitals i Videojocs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Oriol Boira. Serà el primer projecte en la nova estratègia de la Corporació per endinsar-se en aquest sector, que també preveu un crida per desenvolupar un videojoc, l'impuls d'uns premis i la col·laboració amb universitats. El desenvoluparà una empresa d'Igualada, Cubus Games.

Serà un "joc d'aventures, amb una durada d'entre 8 i 10 hores", ha explicat aquest dimarts la directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà. El desenvoluparà una empresa d'Igualada, Cubus Games, que compta amb experiència en els videojocs i amb la complicitat de la productora Goroka i de True Crime Factory.

Serà la primera iniciativa que veurà la llum del nou camí engegat per la CCMA, tal com ha assenyalat Boira. Ho fa en "un sector que està madur i que té èxit". A més del videojoc, també s'impulsaran, fins a finals de 2024, una lliga de videojocs amb estudiants i un laboratori d'innovació digital, amb la col·laboració del Centre Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) .

També hi ha prevista una crida per desenvolupar un videojoc juvenil amb una sèrie de paràmetres com, entre d'altres, que fomentin la geografia, la llengua i la cultura catalana, "amb el segell 3Cat", és a dir, seguint el llibre d'estil de la CCMA, ha recalcat Boira.

Primera edició dels Premis Ludi

En aquesta aposta hi ha programada l'organització de la primera edició del Premis Ludi, que comptarà amb la col·laboració de la incubadora de videojocs Game BCN. La responsable d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital ha explicat que enguany entre un dels guardons als prototips de jocs arcade que rebin serà la creació del videojoc. Haurà de tenir uns requisits establerts i "un segell de qualitat" marcats per la CCMA, que en serà coproductora.

Villà ha obert la porta que l'any vinent, en cas que tingués èxit, es puguin desenvolupar dos videojocs i que fossin de diferents tipus.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha afirmat que és un pla de transformació per accedir a noves plataformes (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch i Steam, entre d'altres) i que a Catalunya és un sector clau, però ha recalcat que també es busca donar difusió al videojoc i una empenta a la creativitat.