L'últim episodi emès de Joc de trons, Dansa de dracs, ha deixat a més d'un fan amb la boca oberta. Durant l'episodi va tenir lloc una horrible mort que no es produeix en la saga literària de George RR Martin, però que està "totalment justificada" per als showrunner de la sèrie.

No és cap secret que David Benioff i D.B. Weiss tendeixen a matar personatges que encara romanen amb vida en els llibres de George RR Martin. De fet, tan sols durant l'actual cinquena temporada, això ja ha passat en dues ocasions.

Joc de TRons: 5a Temporada Capítol #9

(((ATENCIÓ: SPOILERS DE L'ÚLTIM EPISODI)))

L'última a sucumbir a la ploma dels showrunner ha estat la princesa Shireen (Kerry Ingram), que va ser cremada per ordre del seu pare Stannis Baratheon (Stephen Dillane), seguint les indicacions de Melisandre (Carice von Houten).

Al vídeo darrere de les càmeres d'aquest novè capítol, Benioff i Weiss expliquen la seva decisió i al·ludeixen al fet que el propi George RR Martin va triar la destinació de la jove Shireen, deixant caure que aquest personatge també passarà a millor vida en els llibres com a sacrifici al Senyor de Llum.

"Quan George ens va parlar sobre això, va ser un d'aquells moments en què miro Dan i és com 'Ugh, és horrible, i tan bo per a la trama perquè tot s'enllaça'", destaca Benioff al vídeo.

El showrunner continua explicant: "Hem parlat tant sobre la sang i el poder de la sang reial que, en última instància, tot condueix al sacrifici de Shireen".

Per la seva banda, D.B. Weiss també ha defensat la brutal mort de Shireen al·legant que "havia de ser visualment desagradable".

"Coses horribles li passen als protagonistes de la sèrie i aquesta és una més d'elles, de manera que [narrativament] està totalment justificada. Es va produir per la difícil situació en què es trobava Stannis", revelava Weiss.

Últim capítol

Joc de trons tancarà la seva cinquena temporada amb l'episodi titulat Mother 's Mercy, en què "Dany està envoltada d'estranys. Cersei busca el perdó. I Jon és qüestionat", segons revela la sinopsi oficial.

Mother 's Mercy veurà la llum el proper diumenge 14 de juny. Tan sols un dia després, el dilluns 15 de juny, Canal + emetrà el gran final a Espanya.

David Benioff i D.B. Weiss signen el guió d'aquest últim episodi, que compta amb la direcció de David Nutter.