Poques viles ofereixen tantes possibilitats de lleure i esportives com Castelló d’Empúries i, sobretot, la seva marina d’Empuriabrava. Espai privilegiat al mig de la badia de Roses, la urbanització ens ofereix una multiplicitat d’instal·lacions i ofertes que el fan ser únic i, potencialment, un lloc únic i diferent els 365 dies de l’any.

El seu entramat de canals, amb més de trenta quilòmetres de vials navegables i uns 2.500 amarratges, la fan ser la marina residencial més gran de la Mediterrània i, al mateix temps, un port segur per a barques, iots i velers d’eslora respectable.

La navegació és, doncs, en totes les seves variants, el principal atractiu d’Empuriabrava. Per als aficionats que no disposen d’embarcació pròpia, diverses empreses especialitzades es dediquen al lloguer de llanxes equipades i a punt de sortir a la mar.

En el front de mar, tant a la platja principal com a la Rubina o a can Comas, les opcions també estan obertes, des del surf fins a les regates de vela, passant per la pesca amb canya, el rem, les passejades amb les motos d’aigua o, en els llocs permesos, el creixent i espectacular surf d’estel o kitesurf, que la setmana passada va tenir el seu primer Mundial júnior a Sant Pere Pescador.

La platja d’Empuriabrava, a més, serà dinamitzada esportivament aquest estiu després de posar en marxa un pla per a la realització d’activitats –dos espais de 4.000 m2– com vòlei i futbol platja, i un canal abalisat d’entrada al mar per a embarcacions.

Espai ampli a l’aeròdrom

L’entramat de canals transita en paral·lel amb avingudes amples i carrers íntims aptes per a voltar-hi a peu, en bicicleta o amb altres estris rodats, com els patins o ­ginys similars.

La urbanització fa de connector entre les dues parts del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Cortalet-Estanys de ­Vi­laüt) i també uneix els municipis veïns amb un carril bici que passa per la part alta de la Rubina (propera a la C-260) amb enllaç des del rec dels Salins, o cap als ­Es­­­­­­tanys Europa mitjançant el pont elevat de la Muga.

En aquest recompte no podem oblidar el paracaigudisme, una de les fonts de riquesa turística del municipi. L’aeròdrom d’Empuriabrava acull un dels centres més actius d’aquest esport en l’àmbit mundial.

En els darrers mesos, s’ha posat de moda una altra manera de fer paracaigudisme a través del Túnel del Vent, un simulador de caiguda lliure que permet a les persones tenir la sensació de saltar d’un avió a quatre mil metres d’alçada.

Així mateix, el futbol té un espai propi a les instal·lacions municipals properes a l’aeròdrom, zona on des de fa poc s’hi practica el criquet. El tennis ofereix un bon assortit de pistes molt a prop d’aquests indrets. Hípica, minigolf, kàrting i petanca arrodoneixen un elenc de possibilitats que mai s’acaba. I tot això en un sol nucli turístic carregat de serveis, allotjament i restaurants acollidors.

La platja d’Empuriabrava serà dinamitzada aquest estiu amb activitats esportives i un canal abalisat d’entrada al mar.

El Túnel del Vent es tracta d’un simulador de caiguda lliure amb la sensació de saltar d’un avió a 4.000 metres d’alçada.