Castelló d’Empúries és una vila comtal que conserva encara tots els vestigis de la seva capitalitat medieval. Passejar pel centre històric és fer un viatge a través de la història. Durant aquest viatge, es pot visitar la Basílica de Santa Maria, coneguda també com La Catedral de l’Empordà, a més del seu Museu Parroquial, i també altres edificis interessants que encara s’hi conserven, com la Presó-Cúria (del segle XIV), la Farinera –convertida en ecomuseu–, l’antiga Llotja de Mar, la Casa Gran, antics convents, restes de muralles o el Pont Vell, entre altres.

Envoltada d’aiguamolls costaners, hi ha la gran Marina d’Empuriabrava, la zona residencial del municipi, genuïna pel seu disseny i única a Europa. Empuriabrava té més de 24 quilòmetres de canals navegables, a més d’un port esportiu, el més gran de Catalunya en nombre d’amarratges. Cada Setmana Santa, s’hi pot visitar la Fira del Vaixell d’Ocasió, amb una àmplia oferta d’embarcacions.

Els Aiguamolls

Als seus 7 km de platges amples i de sorra, s’hi afegeix la gran oferta lúdica i d’hostaleria que ofereix el municipi castelloní. També hi ha l’aeròdrom, que permet la possibilitat d’arribar a la marina residencial per terra, mar o aire. Empuriabrava és, per la seva situació geogràfica, el centre d’esports d’elit més important de l’estat. No en va, posseeix el segell de Destinació Turística Esportiva.

Castelló d’Empúries es troba dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que destaca per la gran varietat d’aus que hi nien, al voltant de 330 espècies. El paisatge, la fauna i la flora que s’hi troben fan d’aquest espai natural un dels més importants de la Mediterrània. A l’Ecomuseu-Farinera, s’hi pot visitar l’espai Empordana’t, el centre d’interpretació dels tres parcs naturals que hi ha a l’Alt Empordà.

Castelló d’Empúries és un municipi singular. La diversificació de la seva oferta és màxima: cultura al centre històric de Castelló, natura al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, esports, diversió i platja a la Marina residencial d’Empuriabrava. A Castelló d’Empúries, hi ha propostes diferents per a unes vacances a mida. El seu veïnatge amb Sant Pere Pescador està reforçat per aquest nexe d’unió que és el Parc Natural dels Aiguamolls, l’epicentre del qual és el centre d’informació del Cortalet.

Més cap a Sant Pere, hi ha les torres del Matà, un observatori privilegiat sobre la badia de Roses i tota la plana empordanesa. A peu o amb bicicleta, podrem arribar fins al riu Fluvià, font de biodiversitat faunística i vegetal, i Sant Pere Pescador, un acollidor poble agrícola i turístic que ens convida a gaudir de la natura i de moltes activitats de lleure i esbarjo.