Recepta

Vols fer galetes de carabassa a l’estil de l’àvia? T'expliquem com cuinar-les

Aquesta recepta és una manera perfecta de gaudir dels sabors casolans i autèntics que ens transporten als records de la infantesa

Unes galetes

Unes galetes / EDALYN PHOTOGRAPHY

Les galetes de carabassa a l'estil de l'àvia són una delícia tradicional que combina la dolçor natural de la carabassa amb el toc cruixent de les llavors de sèsam. Aquesta recepta és una manera perfecta de gaudir dels sabors casolans i autèntics que ens transporten als records de la infantesa. Seguint uns passos senzills i utilitzant ingredients naturals i saludables com la farina de cigrons, aquestes galetes es converteixen en una opció ideal per a qualsevol ocasió, sigui un berenar amb la família o un esmorzar especial. 

Ingredients

  • Carabassa: 500 grams (amb pell)
  • Orenga: 1 culleradeta
  • Sal: 1/2 culleradeta
  • Farina de cigrons: 200 grams
  • Llavors de sèsam: 2 cullerades
  • Oli d'oliva: per untar les safates de forn

Aquestes quantitats són orientatives i es poden ajustar segons les preferències personals o la quantitat de galetes que es desitgi preparar.


Pas a pas

  1. En primer lloc, bulliu la carabassa amb pell, retireu la polpa, aixafeu-la amb una forquilla fins a obtenir un puré i col·loqueu-la en un bol.
  2. Afegiu-hi l’orenga i la sal i barregeu-ho bé amb una cullera.
  3. A continuació, afegiu-hi la farina de cigrons i remeneu-ho ràpidament.
  4. Pasteu amb les mans per absorbir la farina fins a obtenir una massa suau i llisa, i deixar reposar a temperatura ambient durant 20 minuts.
  5. Transcorregut aquest temps, estendre la massa amb les mans sobre un full de paper sulfuritzat, escampar-hi 2 cullerades de llavors de sèsam, cobrir amb un altre full de paper sulfuritzat i estirar finament amb un corró.
  6. A continuació, traieu el paper sulfuritzat i talleu les galetes amb un ganivet.
  7. Finalment, col·loqueu les galetes en dues safates de forn untades amb oli, punxeu-les amb una forquilla i introduïu-les al forn a 200°C durant 20 minuts.