LA RECEPTA

Crema catalana casolana: la recepta definitiva i que pots fer fàcilment a casa

Aquest és un plat emblemàtic de la gastronomia catalana

Crema catalana.

Crema catalana. / Aniol Resclosa

La crema catalana és un plat emblemàtic de la gastronomia catalana. Aquestes postres exquisides, profundament arrelat a la cultura catalana, és una combinació perfecta de textures suaus. I amb un toc subtil a vainilla i canyella, la boca se't fa aigües... Per això, avui us presentem una recepta de crema catalana casolana que captura l'autenticitat i el gust tradicional, perfecta per a qualsevol ocasió. Som-hi! Mans a la massa... O a la crema, més ben dit.

[object Object]
  • 6 rovells d'ou
  • 500 ml de llet sencera
  • 150 g de sucre
  • 30 g de maizena
  • Pell de llimona
  • Pell de taronja
  • 1 branca de canyella
  • Sucre blanc per caramel·litzar

Pas a pas

  1. Preparació de la llet aromatitzada: en una cassola, escalfa la llet a foc mitjà amb la pell de llimona, la pell de taronja i la branca de canyella. Deixa que s'escalfi durant uns 10-15 minuts, sense deixar que arrenqui a bullir.
  2. Preparació dels rovells d'ou: en un bol, bat els rovells d'ou amb el sucre fins que la barreja quedi pàl·lida i espumosa.
  3. Afegeix la maizena: incorpora una mica de llet aromatitzada escalfada prèviament i barreja-la amb la maizena fins que estigui ben dissolta.
  4. Incorporació dels ingredients: un cop la llet aromatitzada estigui prou calenta, retira les pells de cítrics i la canyella, i aboca la llet calenta sobre la mescla de rovells d'ou i sucre mentre remous constantment.
  5. Cocció: torna a col·locar la mescla a la cassola i cou-la a foc baix, removent constantment amb una cullera de fusta fins que la crema comenci a espessir-se. Aquest procés pot trigar uns 10-15 minuts.
  6. Preparació del caramel: en una paella, escalfa una capa generosa de sucre blanc fins que es caramel·litzi, sense remenar, vigilant evitar que es cremi.
  7. Muntatge: aboca la crema catalana en els recipients individuals i deixa-la refredar. Quan estigui prou freda, afegeix una capa fina de caramel sobre cada crema.
  8. Refrigeració: deixa reposar les cremes a la nevera durant almenys dues hores abans de servir perquè adquireixin la seva consistència característica.
  9. Servei: just abans de servir, decora cada ració de crema catalana amb una canya de canyella.