Recepta de cuina

El flam casolà què és ràpid de fer i té un sabor deliciós: la recepta definitiva

Si vols impressionar els teus convidats amb una mangnifica creació casolana, aquí tens una recepta senzilla

Flam.

Flam. / @schantalao

El flam casolà és un clàssic de la cuina que evoca records i moments compartits al voltant de la taula. I és que aquestes postres són perfectes per a qualsevol ocasió, des de sopars familiars fins a celebracions especials. Si vols impressionar els teus convidats amb una deliciosa creació casolana, aquí tens una guia senzilla per preparar un flam ràpidament i amb un sabor deliciós que captivarà els paladars de tots. Som-hi!

Ingredients

  • 4 ous grans
  • 500 ml de llet sencera
  • 150 g de sucre
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • Caramel líquid (opcional)
  • Motlle per a flam o motlle apte per al forn

Pas a Pas

1. Preescalfar el forn

Preescalfa el teu forn a 180 °C mentre prepares la barreja del flam.

2. Preparar la barreja del flam

En un bol gran, bateu els ous fins que estiguin ben barrejats. Afegiu el sucre i continueu batent fins que la barreja estigui lleugerament espumosa. A continuació, afegiu la llet i l'essència de vainilla, i barregeu-ho tot fins que estigui ben combinat.

Preescalfant el forn.

Preescalfant el forn. / @zinkevych

3. Caramel·litzar el motlle

Opcionalment, pots caramel·litzar el motlle per aportar un toc extra de dolçor i profunditat al flam. Escalfa una mica de caramel líquid i cobreix el fons del motlle amb una capa fina i uniforme.

4. Coure el flam

Aboca la barreja del flam al motlle preparat. Tapeu bé el motlle amb paper d'alumini per evitar que s'hi formi una capa massa gruixuda a sobre. Col·loca el motlle dins d'una safata per al forn i afegeix aigua calenta a la safata fins a la meitat de l'altura del motlle.

5. Fornejar

Enforna el flam al bany maria durant uns 45-50 minuts, o fins que estigui ferm al tacte i hagi agafat un color daurat a la superfície.

6. Refredar i Desemmotllar:

Un cop cuit, retira el flam del forn i deixa'l refredar a temperatura ambient. Un cop estigui completament fred, desemmotlla'l amb cura passant un ganivet pel voltant dels marges i invertint-lo sobre un plat de servir.

Consell final:

Per a un toc extra de sabor, pots afegir una mica de llimona ratllada o canyella a la barreja del flam abans de coure'l.

Amb aquests senzills passos, podràs preparar un flam casolà ràpid i deliciós que segurament es convertirà en les teves postres preferides. Tasta-les i veuràs... Bon profit!

TEMES