El Llonguet, tortells i panettones artesans per aquest Nadal

L’any 2010, Jordi Porterias, mestre flequer, va obrir el seu obrador a Peralada per fer sentir l’essència de l’Empordà als seus clients

En Jordi Porterias amb els tortells.  | JUANJO ALFONSO

En Jordi Porterias amb els tortells. | JUANJO ALFONSO

Emporda.info

El Llonguet és una fleca que segueix una llarga tradició familiar. L’any 2010, Jordi Porterias, mestre flequer, va obrir el seu obrador a Peralada per fer sentir l’essència de l’Empordà als seus clients creant productes de primera qualitat cuits en un forn de llenya. El Llonguet és també present a Figueres. Des dels dos indrets, la fleca ofereix una àmplia varietat de pa i brioixeria amb especialitats com el 1919, premiat a la Ruta del Bon Pa, l’Angelina o el Pa de Tramuntana.

El Llonguet va néixer perquè els seus fundadors volien crear una fleca que tornés a l’origen del pa i a la seva essència. El més important per a ells és respectar en tot moment el producte i la salut dels seus clients.

Al Llonguet de Peralada compten amb una gran varietat de productes, fets al seu forn de llenya, i de manera artesanal; des de pans de tota mena, a coques per aquells dies especials, croissants, o bé ensaïmades entre molts altres. Tots i cadascun d’ells aporten l’essència que el Llonguet de Peralada busca: sentir l’Empordà a prop teu.

Ara que s’acosten les festivitats nadalenques a la fleca hi podreu trobar tres tipus de tortells: el de massapà, el de crema i el de nata. Com tot al Llonguet estan elaborats de manera artesana, amb productes de proximitat i amb molta cura. I pels que prefereixen uns altres tipus de postres o els agrada combinar també tindran panettone fets pel Llonguet. Cal destacar que tots els seus productes tenen recepta pròpia.

En l’edifici on es troba el comerç actualment sempre hi ha hagut fleques. Hi havia hagut una senyora que es deia Loretos, després La fleca de l’Andreu, més tard els pares d’en Jordi, i actualment s’hi troba el Llonguet de Peralada.

ADREÇA: plaça del Carme, 4 (Peralada)/ carrer Vilamaniscle, Nau 3.9 (Figueres)

TELÈFON: 972 53 89 89 (Peralada)/ 872 01 91 03 (Figueres)

WEB:www.elllonguetdeperala.wixsite.com