El MAC-Empúries convida a reviure els jocs d’herència clàssica aquesta Setmana Santa

El museu de l'Escala ha ideat diverses propostes de caràcter familiar per descobrir el jaciment aquests dies festius

Infants gaudint amb alguns jocs lligats als romans. | MAC-EMPÚRIES

Infants gaudint amb alguns jocs lligats als romans. | MAC-EMPÚRIES / redacció. l’escala

Empordà

Empordà

Un dels objectius de qualsevol museu és captar públic i un dels reptes més complexos és que sigui un públic intergeneracional. Amb aquesta voluntat, els responsables del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, a l'Escala, ha preparat, per aquests dies de Setmana Santa, un seguit de propostes diverses per conèixer el jaciment d’una manera plaent i en família.

Així s’ha previst una visita, aquest dimarts a les 11 del matí, que inclou la possibilitat de jugar amb jocs d’herència clàssica, per descobrir com es divertien les persones fa dos mil anys i com no dista massa del que passa ara. L’endemà dimecres, a la mateixa hora, s’ha organitzat el joc de les pistes a partir de la descoberta d’uns ous misteriosos, tant per la ciutat grega com romana. A més, fins aquest dijous, s’instal·la un petit espai recreatiu davant l’exposició temporal Tresors d’Empúries on hi haurà material perquè els infants puguin pintar, retallar i fer manualitats. Restarà obert de les deu del matí a dos quarts de set de la tarda i l’activitat és lliure i gratuïta.

A banda d’aquestes activitats, també es proposa als visitants la possibilitat de sumar-se a una visita conduïda per una antiga habitant de l’Emporiae romana del segle I dC. Amb ella, passejaran pels carrers antics per descobrir la rica història i els racons especials de les ciutats grega i romana. Aquestes visites es fan en català i castellà, des d’aquest dimecres i fins diumenge, a les 11 del matí i a les 5 de la tarda. Costen 6 euros, però per als menors de 8 anys és gratuït. Val a dir que el jaciment resta obert aquests dies de les 10 del matí a les 7 de la tarda.