Capmany celebra la festa de Santa Àgata amb humor, màgia i vi

La festa comença el divendres 2 de febrer i acabarà el diumenge dia 4

El plat fort d’enguany és la inauguració, diumenge, del Vi-Vent, el nou espai del vi de l’Empordà que s’ha instal·lat a l’antiga Cooperativa El Parral

També destaca l’espectacle de Toni Climent, l’imitador més reconegut del popular humorista Eugenio, que tindrà lloc a la Fraternal el dissabte

Toni Climent es posa en la pell de l’humorista Eugenio. | MEUGENIO

Toni Climent es posa en la pell de l’humorista Eugenio. | MEUGENIO / SANTI COLL. CAPMANY

Santi Coll

Santi Coll

Aquest primer cap de setmana de febrer, Capmany es vesteix de festa major per a honorar la seva patrona, Santa Àgata, i per a fer dels actes programats «un moment de trobada i celebració amb tots els veïns i els seus convidats», segons reconeix l’alcalde Joan Fuentes.

El plat fort d’enguany és la inauguració del Vi-Vent, el nou espai del vi de l’Empordà que s’ha instal·lat a l’antiga Cooperativa El Parral, diumenge dia 4 al migdia. L’acte acabarà amb un vermut popular. La instal·lació la podran visitar, divendres a les nou del vespre, els assistents al popular tast de vins amb cellers del poble i que conduiran Llucià Ferrer i Arnau Marcó. El preu del tast és de 20 euros.

El dissabte, 3 de febrer, a les cinc de la tarda, a la Societat, la festa ofereix l’actuació de David el Mag amb l’objectiu d’entretenir la gent de totes les edats. Per als adults, el programa té preparat l’espectacle Reubicando al Genio, protagonitzat per l’actor Toni Climent, considerat el millor imitador de l’humorista Eugenio amb l’aval de la seva família. L’actuació es fa a la Fraternal i l’entrada val 12 euros. Un cop acabades les rialles, començarà la sessió musical, en aquest mateix espai, del DJ Big Vic.

Diumenge, a l’església romànica de la plaça del Fort, hi haurà ofici solemne cantat amb l’Orquestra Maravella, a les onze. La formació tancarà la festa amb un concert a les sis de la tarda.

El llibret, una publicació d’alt valor patrimonial

Com en edicions anteriors, la Festa Major de Santa Àgata ha donat peu a la publicació d’un llibret per part de l’Ajuntament que, més enllà de divulgar els actes festius, dedica les seves pàgines a repassar tots els fets significatius de la vida social, cultural i educativa del municipi. La publicació va néixer durant el primer mandat democràtic del 1979-1983 de la mà de l’alcalde Jesús Panareda i s’ha mantingut fins ara acumulant un valuós contingut amb reportatges sobre fets històrics, personatges destacats del poble i l’evolució de Capmany en tots els aspectes locals.