AGENDA PELS DIES 1, 2 i 3 DE DESEMBRE DE 2023

Els millors plans per aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

Selecció de les millors propostes per no quedar-se a casa els dies 1, 2 i 3 de desembre

Moltes de les activitats programades són nadalenques.

Moltes de les activitats programades són nadalenques. / Ajuntament de Roses

Aquest cap de setmana arriba carregat de propostes, moltes de nadalenques, a l'Alt Empordà. Us presentem una selecció dels millors plans per no quedar-se a casa els dies 1, 2 i 3 de desembre, si la pluja ho permet.

Enceses de llums de Nadal a diversos municipis

  • Divendres 1 de desembre
  • Diversos punts

Tots els pobles, petits o grans, celebren l’arribada de les festes de Nadal. A La Jonquera i a Agullana, també. Així, aquest divendres (a les 18 hores) la Plaça Arias Comellas de la Jonquera s’il·luminarà amb l’encesa de les llums de Nadal. Acompanyant aquest moment màgic, l’Escola de Música de La Jonquera oferirà una xocolatada i un concert que captivarà l’ànim dels presents.I a Agullana, també aquest divendres (a les 18.30 hores), l’Ajuntament ha programat un acte públic per festejar l’encesa de la il·luminació de Nadal i l’inici de la festivitat. La proposta, que arrenca a dos quarts de set de la tarda, s’inicia a l’emblemàtic Asil Gomis amb una impressionant cercavila a càrrec de Les Fades de la llum del Circ Up que es tancarà a la plaça Major. La celebració de benvinguda del Nadal inclourà també una cantada de nadales amb la participació dels cantaires de la coral d’Agullana.

Encesa de llums a la Jonquera, en una imatge d'arxiu.

Encesa de llums a la Jonquera, en una imatge d'arxiu. / Josep Ribas

Mercat de Nadal a Figueres i encesa de llums

  • Tot el cap de setmana
  • Rambla

Figueres dona el tret de sortida, aquest divendres 24 de novembre, de la programació nadalenca amb l'obertura del mercat de Nadal. Es podrà visitar fins al 24 de desembre. En total, hi ha 25 paradetes amb articles nadalencs, arbres de Nadal, alimentació, artesania, etc. Una novetat del mercat és que s'instal·larà “La caseta màgica d’en Fumera i la Nadalina”, on totes les nenes i nens podran portar la seva carta a en Fumera i on també es faran tallers infantils gratuïts.

Fira de Nadal a Castelló d'Empúries

  • Dissabte 2 de desembre, de 10 a 20 hores, i diumenge 3, de 10 a 18 hores
  • Plaça Joan Alsina

La plaça Joan Alsina de Castelló s'omplirà durant dos dies de comerç, activitats infantils, animació, música en directe i gastronomia, amb motiu de la Fira de Nadal que organitza l'Associació de Comerciants d'Empresaris de Castelló d'Empúries i Empuriabrava amb col·laboració del departament de promoció econòmica i comerç de l'Ajuntament. Tota la programació aquí.

La fira omple Castelló d'ambient nadalenc.

La fira omple Castelló d'ambient nadalenc. / Ajuntament de Castelló d'Empúries

Julio Manrique, Anna Sahun i Pau Roca visiten el Teatre de Roses amb "Cost de vida"

  • Dissabte 2 de desembre, a les 20.15 hores
  • Teatre Municipal

L’Eddie, un camioner a l’atur, i la seva exdona, Ani, es retroben d’una manera inesperada després d’un accident terrible que l’ha deixat tetraplègica. Per la seva part, Jess, filla d’immigrants, graduada universitària, pluriocupada, es troba en un moment desesperat quan es presenta a l’oferta de feina de cuidadora que ha publicat en John, un investigador universitari brillant amb paràlisi cerebral. La vida dels quatre personatges col·lideixen i s’entrellacen i ajuden a explorar la complexitat de cuidar i deixar-se cuidar. Aquesta és la base de l’obra "Cost de vida" que aquest dissabte a un quart de nou del vespre es representa al Teatre de Roses. Sota la direcció de Pau Carrió, els coneguts actors Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova donen forma a aquesta obra original, honesta i divertida signada per la dramaturga Martyna Majok amb la qual va guanyar el premi Pulitzer de teatre del 2018. Aquesta peça teatral explora la necessitat de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència, és a dir, s’aproxima a les ferides de l’ànima.

Julio Manrique i Anna Sahun a "Cost de vida".

Julio Manrique i Anna Sahun a "Cost de vida". / Kiku Pinol

Dolça Tardor estrena nou muntatge a Figueres

  • Diumenge 3 de desembre, a les17 hores
  • Teatre El Jardí

La colla Dolça Tardor estrena l'espectacle 60, 70, 80... hi tornem? aquest diumenge, a les cinc de la tarda, al Teatre el Jardí de Figueres. Al llarg d’unes dues hores, la companyia figuerenca proposa un viatge fascinant i ple de color per una etapa tan llarga i rica dins el món de la música. Mitja hora abans, s’ha previst una rua, per la Rambla de Figueres, amb Seats 600 –els vehicles més populars d’aquells anys– que s’aparcaran davant l’entrada del Municipal que ja haurà obert les portes.

L'any passat, Dolça Tardor va celebrar els 20 anys.

L'any passat, Dolça Tardor va celebrar els 20 anys. / Jordi Blanco

El bosc dels tions a Vilafant

  • Diumenge 3 de desembre, a les11 hores
  • Palol Sabaldòria

És temps per anar escalfant els motors de Nadal i, a Vilafant, han volgut posar-s’hi aviat. Així, diumenge al matí s’ha previst una trobada a Palol Sabaldòria que inclourà una caminada curta fins al Bosc dels Tions. La idea és que cada família cerqui el seu. Per fer-ho, cal dur el tió amb una foto familiar a l’Ajuntament. Hi ha temps fins a l’1 de desembre. El diumenge de la recerca s’oferirà un esmorzar amb coca i sucs per a tots els infants que participin. Aquest acte és el primer dels que es faran al poble, entre ells el concert de Nadal el divendres 15.

[object Object]

Aquest cap de setmana també podeu gaudir de diverses activitats fora de l'Alt Empordà. Us en proposem uns quants.

[object Object]

Dissabte 2 i diumenge 3 de desembre, tot el dia, en diversos espais. El municipi d'Arbúcies celebra aquest cap de setmana la 10a edició de la Fira del Tió, una cita que proposa activitats per a petits i grans, entre les quals destaquen l'animació "Fem cagar el Tió gegant", el mestre tioner "L'oncle buscall", l'exposició de tions artesanals, diferents tallers nadalencs, entre altres.

[object Object]

Dissabte 2 i diumenge 3 de desembre, tot el dia, en diversos espais. Besalú celebra la XXX Fira de la Ratafia. L'esdeveniment arrencarà dissabte a les 18 h a la sala d'actes de l'Ajuntament amb el tradicional concurs de ratafies. La plaça de la llibertat acollirà al llarg de tot el diumenge degustació, tast i venda, a més d'un mercat d'artesans. Al llarg de la jornada també hi haurà música en directe (11.30 h i 12.00 h) i una ballada de sardanes (17.00 h).

[object Object]

Diumenge 3 de desembre, de les 10 h a les 13 h, al nucli antic. El nucli antic de Sant Martí Vell acull aquest diumenge la Fira Familiar, un esdeveniment obert a totes les edats que comptarà amb un mercat d'artesania, una sèrie de tallers de decoració nadalenca i una escudellada solidària a favor de La Marató de TV3.

Subscriu-te per seguir llegint