Figueres celebra el Nadal amb activitats clàssiques i recupera l'arribada dels reis mags a l'Ajuntament

Des d'aquest divendres, 24 de novembre, ja es pot visitar el mercat nadalenc a la Rambla

El dissabte dia 25 es farà l'encesa de llums amb la participació dels nens i nens de la Coral de l’Escola Sant Pau i l’aparició d’en Fumera

Mercat de Nadal a Figueres, en una imatge d'arxiu.

Mercat de Nadal a Figueres, en una imatge d'arxiu. / Jordi Callol

Emporda.info

Figueres dona el tret de sortida, aquest divendres 24 de novembre, de la programació nadalenca amb l'obertura del mercat de Nadal. Es podrà visitar fins al 24 de desembre. La inauguració oficial serà el diumenge 26 de novembre, a dos quarts de 6 de la tarda, amb l'actuació de Gospel Choir. En total, hi ha 25 paradetes amb articles nadalencs, arbres de Nadal, alimentació, artesania, etc. Una novetat del mercat és que s'instal·larà “La caseta màgica d’en Fumera i la Nadalina”, on totes les nenes i nens podran portar la seva carta a en Fumera i on també es faran tallers infantils gratuïts.

Així mateix, l’encesa de les llums de Nadal serà aquest dissabte, 25 de novembre, a les 6 de la tarda a la Rambla, amb la participació dels nens i nens de la Coral de l’Escola Sant Pau i l’aparició d’en Fumera. A partir de llavors, se celebraran diversos actes per gaudir del Nadal a Figueres.

Els dies 8 i 9 de desembre, tindrà lloc el màpping de Nadal a la plaça Josep Pla (a partir de les 6 de la tarda amb passis cada mitja hora fins a les 9 del vespre), amb una picada d’ull al Centenari dels Pastorets, i el 22 de desembre hi haurà el Gran Tió de Nadal.

Enguany no hi faltaran, tampoc, els tallers i activitats als barris de la ciutat, amb Nadal als barris del 2 al 5 de gener, les visites guiades per l'enlluemnat nadalenc dalinià, les representacions dels Pastoretsl’Home dels Nassos i el campament reial els dies 2 i 3 de gener a la plaça de Sant Pere. 

A més, com sempre, el dia 6 de gener, dia de Reis, l'entrada als museus de la ciutat serà gratuïta. Així doncs, es podrà accedir de franc al Museu Dalí, al Museu del Joguet i, per primer cop, a la Casa Natal Salvador Dalí. 

La cavalcada de Reis acabarà a la plaça de l'Ajuntament

Una de les principals novetats d’enguany és la Cavalcada de Reis, que recupera l’arribada i la rebuda de Ses Majestats a la plaça de l’Ajuntament, on rebran la clau de la ciutat i es dirigiran a totes les nenes i nens de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament. Cada any una entitat social del tercer sector de la ciutat pot gaudir de la recepció dels Reis a l'Ajuntament. Aquest any serà TEA Alt Empordà. Alhora, aquest any es tornaran a repartir caramels durant la cavalcada, cosa que s'havia deixat de fer en els últims anys.

 Per altra banda, també es recupera la cercavila d’en Fumera i la Nadalina. Tindrà lloc els dies 22 i 27 de desembre, amb sortida a la plaça de l'Ajuntament.

Escola de Patges

Una altra de les novetats d’enguany és l’Escola de Patges, un casal artístic per a joves d’entre 12 i 15 anys que culmina amb la participació en la cavalcada de Reis. Aquest es durà a terme al Teatre El Jardí els dies 2, 3, 4 de gener de 9 a 14 h i el 5 de gener, de 16 a21 hh.

Per altra banda, es donarà un impuls al tradicional concurs de fanalets, una activitat centenària que es va documentar per primera vegada l’any 1921. Aquest any tindrà, més visibilitat que fins ara.